WTOC op karakter naar winst op Dokkum

DOKKUM – Met spanning werd uitgezien naar de pas tweede wedstrijd van 2018. Na enig aftasten was de eerste kans voor WTOC. Jaap de Bruin ging alleen op keeper Timo de Vries af, maar deze wist het duel te winnen. WTOC bleef overwicht houden. Aant Keizer kreeg een goede mogelijkheid maar schoot naast . Mistasten in de WTOC defensie gaf een enorme kans aan Dokkum om op voorsprong te komen. Erik Bruinsma kon de bal nog net voor de doellijn wegwerken. Dokkum werd sterker zonder gevaarlijk te worden. Op slag van rust kwam WTOC op voorsprong Berend Jan Prins verschalkte de doelman en scoorde beheerst, 0-1.

De tweede helft begon Dokkum aan een offensief. De WTOC defensie moest even alle zeilen bijzetten. Vrij snel was de WTOC defensie weer op orde en werd het initiatief over genomen. Doordat de beide defensies overheersten ontstonden er niet veel kansen. Jilles Bosma werd enkele keren gestopt wat even zovele hoekschoppen opleverde. Uit een hoekschop waar Dokkum de bal niet kon wegwerken schoot Aant Keizer de 0-2 binnen. Uit een vrije trap schoot Dokkum op de buitenkant van de paal. Een verdiende overwinning voor WTOC dat met passie en een enorme strijdlust speelde.

Komende Zaterdag is thuis Leovardia de tegenstander.