WTOC overklast Kootstertille

KOOTSTERTILLE – Zowel WTOC als Kootstertille hadden de eerste bekerwedstrijd gewonnen. Direct vanaf het begin liet WTOC echter zien waarvoor het naar de Tille was gekomen.

Kootstertille werd onder druk gezet en Jitse Keizer wist binnen 10 minuten de score te openen. Uit een corner schoot de middenvelder schitterend raak. De 0-2 van Tedo de Bruin liet daarna niet lang op zich wachten en voor de rust wist Erik Jan Dijkstra alleen voor de Tille doelman het leder nog koelbloedig in het doel te plaatsen. In de tweede helft startte Kootstertille sterk, maar de gasten wisten het initiatief toch weer naar zich toe te trekken. Aanvoerder Berend Jan Prins wees zijn ploeg daarin met de 0-4 de weg. Spits Jaap de Bruin liet zijn neusje voor de goal ook zien en schoot twee keer knap raak, waarmee de stand naar 0-6 werd getild. In de slotfase moesten het team van Atze van der Wijk ook treffer 7 en 8 incasseren. Eerst was het youngster Aant Keizer die met een fantastisch afstandsschot het net liet bollen en vlak voor tijd was het wederom Jitse Keizer die na het duel geopend te hebben het nu ook beëindigde. Met een bekeken schuiver werd de eindstand bepaald. Een prima wedstrijd van de derde klasser, die volgende week in en tegen USVV de volgende ronde zeker kan stellen.