WTOC pakt weer drie punten

OUDWOUDE – Zaterdag stond de wedstrijd WTOC – ASC op het programma. Trainer Martin Brandsma die, voor hij bij ASC aan de slag ging, de scepter zwaaide bij WTOC, had als opdracht meegegeven: niet verliezen! De mannen uit Augustinusga en Surhuizum hadden in eerste instantie deze opdracht waarschijnlijk niet gehoord, aangezien het al na twee minuten 1-0 voor WTOC werd door Tedo de Bruin, die eigenlijk niet werd gehinderd bij zijn doelpoging. Als men nu dacht dat ASC wel wakker geworden zou zijn, kwam bedrogen uit want nog net binnen de vijf minuten was het Berend Jan Prins die de 2-0 op het scorebord bracht, wederom doordat het verdedigend niet geheel goed in elkaar zat bij ASC.

Na dit dramatische begin voor ASC, leken de mannen van ASC niet in paniek te raken en na een kwartier spelen leek het aardig in balans. ASC dat het voetballend misschien moest afleggen, werd een aantal keren gevaarlijk uit een counter, en na 18 minuten was er dan ook loon naar werken toen Hilbrand Benedictus de bal bezorgde bij Andries Nicolai die op zijn beurt voorgaf en Han Zwart zag afronden zodat het 2-1 werd. ASC had de zaakjes weer aardig op orde, en wist nu stand te houden op de eigen helft. Met een 20 minuten op de klok kreeg ASC de volgende domper te verwerken, het was Hille Wijma die wegens vermeend natrappen een rode kaart getoond kreeg waardoor ASC met 10 man verder moest. Voor WTOC zou het dus een stuk makkelijker moeten worden, maar dit bleek niet het geval. ASC bood goed weerstand en zo werd er gerust met een 2-1 tussenstand.

Na de thee leek voor WTOC het moment aangekomen om de wedstrijd definitief naar zich toe te trekken, hiervoor kreeg het ook best wel een aantal opgelegde kansen, maar ASC bleef overeind in de openingsfase van de tweede helft. Nadat een speler van WTOC een gele kaart kreeg, nam Tamme de Boer van ASC een vrije trap van een meter of 25/30. Deze vrije trap werd onderweg nog aangeraakt en zette de gelijkmaker op het bord. Met de 2-2 tussenstand op het bord werd er door ASC nu eigenlijk alleen nog maar verdedigd, en liet het de bal aan WTOC dat hier tot de 89e minuut maar weinig mee deed, totdat Tedo de Bruin van afstand nog de 3-2 binnenschoot.

Volgende week speelt WTOC uit bij V en V’68, op dit moment de nummer 5 in de 4e klasse B.