WTOC Periodekampioen

OUDWOUDE – WTOC was bij winst periodekampioen. De tegenstander deze middag was Anjum. De laatste keer dat ze tegen elkaar speelden was in de nacompetitie voor promotie degradatie. Anjum werd toen winnaar. WTOC wilde graag sportieve wraak nemen. Dat dat lastig zou worden was de mening van menig WTOC supporter.

De eerste helft was weinig spectaculair . Kennelijk was de spanning aan WTOC zijde sterk aanwezig. Beide ploegen wilden wel maar het lukte niet om gevaar te stichtten voor de doelen. Mark Jansma was nog het dichts bij een treffer. Zijn vrije trap vanaf 30 meter dwong Geoffrie Hoiting tot een uiterste inspanning om de bal over het doel te werken en een achterstand te voorkomen.

De tweede helft moest het gebeuren. Tedo de Bruin werd vervangen door Erik Jan Dijkstra. WTOC nam het initiatief. Dit resulteerde in de 55e minuut tot de 1-0 voorsprong. Jilles Bosma krulde uit een hoekschop de bal in een keer in het Anjum doel. WTOC bleef aandringen. Vooral eerst zonder noemenswaardige kansen. Anjum forceerde enkele hoekschoppen wat de WTOC defensie niet echt verontrustte. Jaap de Bruin ontfutselde de bal van een Anjum verdediger. Hij zag Erik Jan Dijkstra vrij staan. Die kreeg de bal op maat aangespeeld en scoorde beheerst de 2-0. Anjum probeerde nog wat aan de achterstand te doen. Dit lukte niet. Heine de Bruin en Erik Bruinsma kwamen voor Jitze Keizer en Arend Castelein in het veld. Aant Keizer was nog dichtbij succes. Zijn schot ging rakelings naast. Na het laatste fluit signaal ontlaadde een feeststemming. Na de wedstrijd werd bekend gemaakt dat ook volgend seizoen Oane Westra de trainer van WTOC blijft.

Verslag: Wierd Kooistra