Sport

WTOC sluit competitie af met nipt verlies

OUDWOUDE – In het laatste competitietreffen tussen WTOC en Stiens stond voor beide ploegen niets meer op het spel. Stiens heeft een mooie plek in de middenmoot en WTOC kan zich op maken voor de nacompetitie. Toch stonden er twee ploegen op het veld die graag de competitie winnend wilden afsluiten.

1e helft

Beide ploegen waren redelijk aan elkaar gewaagd. Er werd van beide kanten geprobeerd om te voetballen en dat leverde een aantrekkelijk schouwspel op. Beide keepers bleken tot halverwege de eerste helft een te grote sta in de weg voor de tegenstander om het net te vinden. Daarna was het Berend Jan Prins die de ban wist te breken voor de thuisclub. Vanaf een meter of 30 vloog de bal hard en droog in het kruis (1-0). Kort daarna schoot Jaap de Bruin van de thuisclub van dichtbij tegen de Stiens-keeper op. Beide ploegen gingen aan de thee met een 1-0 ruststand op het scorebord.

2e helft

Na rust beet Stiens nog meer van zich af en ging nadrukkelijk op zoek naar de gelijkmaker. Na een uur spelen kwam deze er. Na een aanval over rechts werd de bal vanaf randje 16 knap binnen geschoten. WTOC leek even aangeslagen maar herstelde zich wonderbaarlijk snel. Na een corner wist Taede van der Ploeg hard en zuiver raak te schieten en hij bracht WTOC daarmee weer op voorsprong. Met nog 10 minuten op de klok leek het of kon WTOC de overwinning over de streep trekken, maar helaas zat het venijn van de wedstrijd in de staart. Door onzorgvuldigheid in de laatste linie wist Stiens in de laatste minuten tweemaal te scoren waardoor de drie punten meegingen met de gasten.

Na afloop van de wedstrijd werd bekend dat Anjum de tegenstander in de nacompetitie zal zijn. Deze ploeg heeft de periode overgenomen van kampioen Leo.  Volgende week om 14.30 uur begint WTOC met een thuiswedstrijd, een week later gaat de ploeg richting Het Kolkenfjild in Anjum.