Sport

WTOC speelt zich veilig in 3e klasse

OUDWOUDE – WTOC heeft zich afgelopen zaterdag veilig gespeeld in de 3e klasse B. Ondanks dat tegenstander Be Quick de wedstrijd met 1-2 wist te winnen en daarmee de 2e periodetitel won bleef het team van Martin Brandsma boven de streep. Voor WTOC was de uitslag van de vorige week gespeelde wedstrijd Fc Leo – Rottevalle daarvoor een prachtig jubileumcadeau. Door de 6-2 overwinning van de degradant ging WTOC deze wedstrijd in met een positief doelsaldo van 7 op Rottevalle. Een kleine nederlaag betekende dus nog directe handhaving en dat lukte.

Toch wilde WTOC er een echte wedstrijd van maken en het Be Quick Dokkum zo lang mogelijk moeilijk maken. Van deze intentie kwam weinig terecht. De gasten uit Dokkum wilden snel op voorsprong zetten om zo ook extra druk op de wedstrijd in Driesum tussen VIOD en Hardegarijp te zetten. Dit lukte. Rudolf Banga haalde binnen tien minuten twee keer succesvol de trekker over. WTOC had het moeilijk met het bewegelijke spel van de tegenstander. Na een half uur was de eerste schrik verdwenen en liet de thuisclub zich ook zien voor het doel van de Be Quick goalie. De aansluitingstreffer leek op het bord te komen toen Erik Jan Dijkstra vanaf elf meter mocht proberen te scoren. Doelman Eelke Kooistra sloeg de inzet echter uit zijn doel.

Voor de tweede helft was de doelstelling voor WTOC duidelijk. Geen tegendoelpunten meer incasseren en de wedstrijd naar het einde spelen. De organisatie stond in het tweede bedrijf beter en daarmee kon ondanks een overwicht van Be Quick het doel schoon gehouden worden. In de slotfase kreeg de afscheidnemende Martin Brandsma nog een treffer als cadeau. Jilles Bosma wist vanaf elf meter wel te scoren en daarmee konden de handen omhoog. De doelstelling, rechtstreekse handhaving, is gerealiseerd. Een knappe prestatie van het team uit Westergeest, Oudwoude en de Triemen. WTOC is volgend jaar weer te bewonderen in de derde klasse.