Sport

WTOC stelt zege veilig in restant

OUDWOUDE – WTOC moest nog 24 minuten spelen tegen Leovardia. Dit betrof het restant van de vorige week gestaakte wedstrijd. Aanleiding voor de staking was een zeer denigrerende opmerking tegen WTOC speler Sybren Bosma.

Er was vrij veel publiek en pers opgekomen. WTOC begon goed. Jilles Bosma schoot uit een vrije trap rakelings over. Even later kreeg Leovardia een vrije trap. Tarik Hashemi(oud speler van scCambuur) schoot de bal onhoudbaar in de kruising en bracht de stand in evenwicht. 1-1.

WTOC had niet veel tijd om iets terug te doen. Met man en macht werd geprobeerd om een doelpunt te forceren.  WTOC werd in het zadel geholpen, een overtreding binnen de zestien leverde een strafschop op. Klaas Bosma schoot de bal onberispelijk tegen de touwen.2-1. Grote opluchting aan WTOC zijde dit werd uitbundig gevierd. WTOC bleef aandringen. Leovardia kroop een paar keer door het oog van de naald.  Tedo de Bruin bracht aan alle spanning een eind door de 3-1 te scoren. Er is een eind gekomen aan een voor WTOC en de familie Bosma zeer hectische week.

Hopelijk is  nu de rust teruggekeerd en hopen we dat de familie verder kan zonder weer geconfronteerd te worden met vervelende opmerkingen richting Sybren.