Sport

WTOC te sterk voor De Lauwers

OUDWOUDE – In een niet al te beste wedstrijd bleven de punten in Oudwoude. WTOC kreeg de eerste kans maar de kopbal van Tedo de Bruin werd tot corner verwerkt. Dezelfde speler kreeg vlak daarop  weer een kans maar de bal belandde in het zijnet. Jaap de Bruin kreeg nog een goede mogelijkheid die strandde op de Lauwers doelman Kampenaar. De Lauwers kreeg van scheidsrechter Dijkstra een cadeautje in de vorm van een strafschop .Geoffrie Hoiting stopte de door Bert de Jager genomen strafschop. Grote kansen deden zich verder niet voor.

De tweede helft was 1 minuut oud toen  WTOC een cadeautje kreeg, ook een strafschop. Berend Jan Prins wist hier wel raad op en zette WTOC op een 1-0 voorsprong. WTOC probeerde de voorsprong uit te breiden maar het wilde maar niet lukken. Trainer Oane Westra  wisselde Sybren Bosma en Jitze Keizer voor Erik Jan Dijkstra en Erik Bruinsma.

De Lauwers probeerde de score een dragelijker aanzien te geven. Twee keer kon Geoffrie Hoiting dit voorkomen. Jaap de Bruin vond de keeper op zijn weg. Erik Jan Dijkstra passeerde knap zijn man en lag de bal panklaar voor Jaap de Bruin en nu was het wel raak 2-0.De voor Taede van der Ploeg ingevallen Sipke Bijlstra kwam alleen voor de keeper die redding bracht.Een prettig gevoel na de kater van vorige week.