RegionaalSport

WTOC V en V 68 onbeslist

OUDWOUDE – De regionale dagbladen schonken aandacht aan de spanning in deze klasse. Met nog twee wedstrijden te gaan konden vijf ploegen kampioen worden. Nu alle wedstrijden gespeeld zijn blijven er nog steeds 5 ploegen in de race voor het kampioenschap.

Voor WTOC was het belangrijk om deze wedstrijd te winnen. Ze zouden dan een grote stap zetten richting kampioenschap. WTOC begon wat gespannen aan de wedstrijd. V en V kon daar door het initiatief nemen. Dit leidde tot 2 mogelijkheden om de score te openen. Harmen van der Bij schoot naast en Berend Wijmenga voorlangs. WTOC kwam met de schrik vrij en begon beter te spelen.

Op aangeven van Tedo de Bruin schoot Nyckele Smeding op doel de keeper wist deze doelpoging onschadelijk te maken. Jilles Bosma kopte over. Uit een vrije trap in de verre bovenhoek bracht Joeke de Vries de stand op 0-1. Twee minuten later in de 33e minuut was de stand weer gelijk. Nyckele Smeding schoot via de binnenkant paal raak. 1-1. Nadat VenV en WTOC nog eens voorlangs hadden geschoten kreeg Redmar Marra een schietkans die uitstekend door doelman Fokke Zijlstra onschadelijk werd gemaakt. Jilles Bosma was doorgebroken en ging alleen op doelman Feije Nijhuis af een goede mogelijkheid om te scoren hij koos er voor de bal over te spelen naar Jaap de Bruin die zwaar gehinderd naast schoot.

De tweede helft Jaap de Bruin en Jilles Bosma konden de hen geboden kans niet afmaken. Een ongelukkige botsing waarbij Wierd de Vries en Sybren Bosma aan het hoofd gewond raakten. Wierd de Vries kon met een verband om zijn hoofd verder spelen. Sybren Bosma werd met een brancard van het veld gedragen. Na afloop van de wedstrijd werden beide met de ambulance naar het ziekenhuis gebracht. Na behandeling konden ze weer naar huis.

In de 72e minuut nam WTOC de leiding. Jan Smid maakte de 2-1.In de 78e minuut was het weer gelijk. Joeke de Vries naar de aanval gestuurd kon ongestoord de 2-2 scoren. WTOC ging op zoek naar de winst. Hierdoor werd de defensie wat verwaarloosd. Dit bood VenV mogelijkheden. Verder dan een schot op de lat kwam het niet. WTOC kreeg drie kansen op rij maar de bal wilde er maar niet in. Een schot belandde nog op de lat. WTOC moest met een gelijkspel genoegen nemen. Volgende week de uitwedstrijd tegen Foarut in Menaldum.

Tekst: Wierd Kooistra/Foto’s: Sytske Krol

Dit kan u ook interesseren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button