Sport

WTOC- VCR onvoors(t)pelbaar 1-1

RINSUMAGEEST – Koploper WTOC in de 4e klas B moest zaterdag aantreden tegen de nummer 11 VCR. Op papier en met de wetenschap dat VCR een half team aan blessures heeft zou dit te doen moeten zijn. Bij winst zou WTOC de 1e periode pakken. In de eerste helft best wel een eentonig spelbeeld. WTOC in de aanval en VCR loerend op een counter. Van de talrijke kansen wisten de mannen van WTOC niet een kans te verzilveren.

De 2e helft was amper begonnen of Tedo de Bruin wist namens WTOC wel de score te openen. Het wachten was toen op een 2e WTOC doelpunt. Het spel van WTOC werd er niet beter op na de 1-0. VCR gaf niet gewonnen en schakelde nog een tandje bij. Met nog ongeveer 25 minuten spelen kreeg Nyckele Smeding een rode kaart getoond na een stevige ingreep. Aanwezige supporters van VCR en WTOC waren verbaasd.  De leidsman had het sowieso niet echt staan op de geelblauwe mannen leek het wel. WTOC probeerde ondanks de man minder situatie een tweede treffer te maken. Die 2e treffer kwam er niet. Op het scorebord was ondertussen de 90e minuut zichtbaar. Door VCR werd een bal diep gespeeld richting de razend snelle invaller  Lozenzo Valize. Hij bedenkt zich niet en knalt de bal over keeper Hoiting net onder de deklat. Voor WTOC een flinke domper, voor VCR was het een meevaller. In de paar extra wedstrijd minuten nog een paar hectische momenten voor beide goals maar de stand bleef 1-1. Conclusie: geen 1e periode voor de mannen uit Westergeest Triemen en Oudwoude. Volgende week krijgt WTOC de Lauwers op bezoek dan maar op jacht naar de 2e periode.