WTOC verliest aansluiting met de top

OUDWOUDE – Een prima start van de thuisploeg met goed positiespel werd Birdaard onder druk gezet. Dit resulteerde in de 6e minuut in de 1-0 voorsprong een voorzet op maat van Jilmer Dijkstra werd door Nyckele Smeding keurig afgerond. Heine de Bruin zag zijn inzet gestopt door de doelman. Een ongelukkige botsing in het strafschopgebied tussen doelman Geoffrie Hoiting en Hidde Kingma werd door de scheidsrechter beoordeeld als een overtreding van de WTOC doelman. De bal ging op de stip. Edwin Kooistra voltrok het vonnis in de 25e minuut 1-1. WTOC was even de kluts kwijt maar herpakte zich snel. Een vrije trap van Jan Smit werd door de doelman uit de kruising gebokst.

De tweede helft ging WTOC furieus van start. Kansen werden gecreëerd maar dat leverde geen doelpunten op. Jaap de Bruin en Jilmer  Dijkstra schoten naast. Een solo van Sybren Bosma resulteerde in een schot voorlangs. Berend Jan Prins schoot naast. In de 67e  minuut kwam WTOC op achterstand. Een weg gewerkte bal kwam voor de voeten van Douwe Boonstra en van ver schoot hij de bal op doel. Via de lat belandde de bal in het doel 1-2.

WTOC deed er alles aan om deze domper te verwerken. Met man en macht werd Birdaard terug gedrongen op eigen helft. Steeds was er een verdediger die de bal weg kon werken.In laatste instantie was de doelman  van Birdaard aanwezig om te voorkomen dat WTOC kon scoren. Jaap de Bruin kreeg wel de beste kans zijn kopbal ging recht in de handen van de doelman. Door dit resultaat verloor WTOC de aansluiting bij de top. De komende 2 weken geen competitie wedstrijden.