WTOC verslaat koploper Rottevalle

OUDWOUDE – Zaterdag mocht WTOC aantreden tegen de koploper Rottevalle, de afgelopen weken waren de punten moeilijk binnen te halen voor de thuisspelende ploeg. Er moest deze dag dus wat gebeuren om bovenin te kunnen meedraaien. De wedstrijd was nog geen minuut bezig toen Jorrit Schra Rottevalle op een 0-1 voorsprong wist te brengen, 3 minuten later was er een actie van Nyckele Smeding die resulteerde in de gelijkmaker 1-1.  Voor zowel WTOC als Rottevalle gingen de kansen over en weer. WTOC-keeper Geoffrie Hoiting werd getest door Erwin de Wind en Folkert Bosma maar wist stand de houden. In de 24e minuut schoot Berend Jan Prins op de paal, Jilles Bosma was er als de kippen bij en schoot WTOC op de voorsprong 2-1. Na een actie voor de goal kon WTOC-spits Jelmer de Boer de thuisploeg op een grotere voorsprong zetten, dit mislukte helaas. Uit de tegenaanval voor Rottevalle, werd een overtreding in het strafschopgebied begaan. Dit resulteerde in een zuivere strafschop, aldus scheidsrechter van der Molen. Liekele Kamminga benutte de penalty en schoot de wedstrijd op een 2-2 tussenstand.Na een prachtige crossbal in de 38e minuut van Jitse Keizer op Tedo de Bruin wist de Bruin Jelmer de Boer voor de goal te vinden die de thuisploeg op een 3-2 voorsprong de rust in wist te schieten.

De eerste 20 minuten van de tweede helft waren rommelig, frustraties aan weerszijden. Dit pakte goed uit voor WTOC en in de 69e minuut volgde een vrije trap voor WTOC. Berend Jan Prins schoot hem van 30 meter prachtig in de rechterhoek van keeper Robert de Jong. 4-2.De gehele tweede helft had WTOC de overhand, In de 80e minuut benutte Sybren Bosma een vrije trap die niet werd gezien door de keeper van Rottevalle. 5-2. Als klap op de vuurpijl maakte Nyckele Smeding in de 83e minuut, met een mooie lob, de 6-2 voor WTOC. Met 7 punten op het 6e plek voor WTOC is het volgende week om VCR, met 1 punt minder, te verslaan op hun thuisfront in Rinsumageest.