WTOC verslaat koploper ‘t Fean ’58

SURHUISTERVEEN – Hoe zou de nederlaag tegen Waskemeer verwerkt zijn was de grote vraag. Tegen koploper ‘t Fean ‘58 zou wel weinig eer te behalen zijn was de mening van velen. Hoe anders pakte het uit. De overwinning was achteraf gezien bijzonder belangrijk want ook de concurrenten voor de onderste plaatsen pakten punten.

Het begin was duidelijk voor ‘t Fean. Ze zochten de aanval en probeerden zo een snelle voorsprong te kunnen nemen. Er ontstonden wel een paar mogelijkheden maar WTOC kwam goed door deze periode heen. Plotseling was daar de kans voor WTOC, mistasten in de Fean defensie gaf Jaap de Bruin de gelegenheid om met een fraaie lob doelman Jelmer van der Meer te passeren 0-1. T Fean was de klap kennelijk nog niet te boven want meteen daarna was het weer raak voor WTOC. Op aangeven van Sybren Bosma kon Jaap de Bruin van dichtbij simpel binnen tikken. 0-2. WTOC moest wisselen. Dennis Postma kwam voor de geblesseerd geraakte Bartele Nicolai. Tot de rust was er niet veel meer te beleven want kansen deden zich niet meer voor.

Na de rust weer een zelfde spelbeeld als bij het begin. ‘t Fean zette WTOC onder druk. Met moeite bleef WTOC overeind. In de 58e minuut kwam ‘t Fean dichterbij uit een wirwar van spelers schoot Wibo van der Werff raak 1-2. Het leek er even op dat t Fean door zou drukken.

Gelukkig bleef het daarbij en WTOC kreeg weer wat grip op de wedstrijd. De beste kans was voor WTOC. Sipke Bijlstra kreeg een bijna niet te missen kans, de doelman redde fraai. Aan de andere kant moest Geoffrie Hoiting een paar maal ingrijpen. ‘t Fean kreeg een aantal hoekschoppen waar de WTOC defensie wel raad mee wist. Toen scheidsrechter Hadders af floot was de ontlading aan WTOC zijde groot. De volgende tegenstander is Anjum thuis.