WTOC weet Anjum te verslaan

OUDWOUDE – Net als vorig jaar stond de bekerwedstrijd WTOC – Anjum op het programma. Toen werd het 2-2, nu wist de thuisclub wel de winst te behalen. Na een 2-1 ruststand werd een 4-2 overwinning behaald.

WTOC had de eerste helft de overhand en kreeg een paar prima mogelijkheden. Na een kwartier werd de score ook daadwerkelijk geopend. Sybren Bosma deponeerde de bal uit een vrije trap precies op het hoofd van nieuweling Robert Kuipers en deze wist in zijn eerste officiële wedstrijd voor WTOC ook direct te scoren. Toen Berend Jan Prins de 2-0 op het bord wist te brengen na goed storen van Jaap de Bruin leek de wedstrijd beslist. Echter vlak voor rust wist Anjum de aansluitingstreffer te maken via Sytze Jansma, die de bal uiterst precies in de verste hoek wist te plaatsen.

Na de rust aan de kant van WTOC drie nieuwe gezichten. Aant Keizer, Erik Bruinsma en Jitse Keizer kwamen binnen de lijnen. Het spel was minder compact als in de eerste helft, waardoor de organisatie minder goed stond. Toch wist de thuisclub de voorsprong te vergroten. Jilles Bosma werd alleen op het Anjumer doel afgestuurd, hield het overzicht en stelde Aant Keizer in staat om ook zijn eerste goal voor WTOC 1 te maken. Anjum gaf zich niet gewonnen en kwam via Pope Bauke Holwerda weer terug in de wedstrijd. Wederom een perfecte bal in de verre hoek, die doelman Geoffrie Hoiting te machtig was. In de slotfase werd het duel echter op slot geschoten door aanvoerder Berend Jan Prins, die een perfecte voorzet van Aant Keizer tot doelpunt wist te promoveren. WTOC wist daarmee de eerste officiële wedstrijd van het seizoen 2013-2014 in winst om te zetten. A.s. dinsdag is Kootstertille de tegenstander. Ook zij wisten de eerste wedstrijd te winnen en wel met 2-1 van SVSS.