RegionaalSport

WTOC weet niet te winnen van V en V’68

GARIJP – Op een zonovergoten sportpark in Garijp heeft WTOC niet weten te winnen van V en V 68 uit Garijp. Na 90 minuten stond er een 1-1 einduitslag op het bord, een uitkomst waar beide ploegen gezien het spelbeeld mee konden leven.

WTOC begon het duel afwachtend en timide. Na een aantal kleine speldenprikjes voor beide goals was het dan ook niet verrassend dat V en V 68 na een kleine twintig minuten op voorsprong kwam. Uit een afgeslagen corner, die voortkwam uit slordig balverlies op het middenveld, schoot Pieter Bijlstra de bal als een granaat achter de verbouwereerde en kansloze Hoiting. Voor WTOC leek dit het signaal dat er uit een ander vaatje getapt moest worden. Hartstochtelijk werd gezocht naar de gelijkmaker die na 32 minuten werd gevonden door Sybren Bosma. Met een strakke schuiver tekende hij de 1-1 aan. Een goede actie van Tedo en Jaap de Bruin ging daaraan vooraf. Met deze stand zochten V en V 68 en WTOC de kleedkamer op.

Na de rust ontstond een vergelijkbaar beeld als voor de rust. Beide ploegen zochten de overwinning, zonder daarbij overigens goed voetbal te laten zien. Voor beide goals ontstonden herhaaldelijk kansrijke situaties en dat er uiteindelijk niet meer gescoord zou worden in de tweede helft mag een klein wonder heten. Toen alle kruitdampen waren opgetrokken verzoenden beide ploegen zich met een gelijkspel.

Na drie wedstrijden heeft WTOC 4 punten verzameld. V en V 68 verloor en speelde twee keer gelijk. Voor de mannen uit Oudwoude volgt volgende week zaterdag een nieuwe kans voor een driepunter in de thuiswedstrijd tegen Foarut. De promovendus heeft een stroeve start in de 4e klasse B en zal erop gebrand zijn de eerste seizoensoverwinning te behalen. Het belooft een interessant duel te worden, aanvang 14.30 uur op sportpark De Wygeast.