RegionaalSport

WTOC weet thuiswedstrijd tegen Leovardia niet te winnen

OUDWOUDE – Woensdagavond speelde WTOC de inhaalwedstrijd tegen Leovardia. Het is WTOC niet gelukt de punten thuis te houden. De Leeuwarder ploeg won met 1-3. Deze stand was reeds bij de rust bereikt.

De eerste doelpogingen kwamen van WTOC. Een schot van Tedo de Bruin ging naast en Jilmer Dijkstra schoot twee keer in de handen van Leovardia-doelman Mohite Tibben. De gasten namen na bijna twintig minuten spelen de leiding toen Patrick Zondervan fraai raakschoot uit een vrije trap, 0-1. Vier minuten later was het weer raak; WTOC doelman Geoffrie Hoiting stopte een schot van Joshua Cuperus maar de rebound werd benut door Amin Ait Bihiou Ahmed, 0-2. WTOC was dicht bij een tegentreffer toen Jilles Bosma tegen de kruising van paal en lat schoot. Nadat Joshua Cuperus een goede actie niet wist te verzilveren scoorde WTOC tegen: Een schot van Jilles Bosma werd aangeraakt door een verdediger en doelman Tibben was kansloos, 1-2. Vijf minuten voor de thee liepen de gasten weer uit: een voorzet van Ashley Birkenholz werd ingeknald door topschutter Vic Rozendaal, 1-3. Na de thee was Leovardia dicht bij 1-4 toen Ashley Birkenholz keihard tegen de paal schoot. Aan de andere kant schoot Lars Merkus naast. Tedo de Bruin schoot even later ineens in maar opnieuw ging de bal naast. Doelman Hoiting stopte een schot van Ait Bihiou Ahmed terwijl Patrick Zondervan zijn inzet over het doel zag verdwijnen waardoor het 1-3 bleef.

Opstellingen:

WTOC: 1 Geoffrie Hoiting, 2 Heine de Bruin, 3 Jan Smid, 4 Lars Merkus, 5 Jitze Keizer (8 Sytze de Boer), 6 Tedo de Bruin, 17 Sybren Bosma, 10 Nyckle Smeding (12 Erik Bruinsma), 11 Jilles Bosma, 9 Sipke Bijlstra, 7 Jilmer Dijkstra (15 Bartele Nicolai),

Leovardia: 1 Mohite Tibben, 2 Stefan Geertsma (13 Catharinus Jansen), 3 Patrick Klijn, 4 Niels Hartman, 5 Robbin Bantjes, 6 Patrick Zondervan, 7 Ashley Birkenholz (12 Rick Kooistra), 8 Ancèl Bruinsma, 9 Vic Rozendaal, 10 Joshua Cuperus (14 Edwin Rinsma), 11 Amin Ait Bihiou Ahmed.

Scheidsrechter: D. Smit (Drachten)