RegionaalSport

WTOC weet weer niet te winnen

OUDWOUDE – Weer een gelijkspel voor WTOC na de winterstop. Een verlies partij en alleen gelijke spelen. De tegenstander vanmiddag was Minnertsga. De heenwedstrijd werd zeer onterecht verloren, dus moest er iets rechtgezet worden.

Minnertsga overrompelde WTOC meteen vanaf het begin. Een veel agressiever Minnertsga dicteerde het spel. Dit leidde niet tot grote kansen. Via hoekschoppen kwam nog het meeste gevaar. Uit een vrije trap raakte Minnertsga de buiten kant paal waarna WTOC de bal kon wegwerken. Wat deed WTOC terug. Jaap de Bruin kwam oog in oog met de doelman helaas ging zijn inzet naast. Tedo de Bruin schoot over.

De tweede helft een beter spelend WTOC. Onachtzaamheid in de verdediging  en Enno Kingma dook vrij op voor Geoffrie Hoiting met een fraaie lob zette hij Minnertsga in de 55e minuut op voorsprong 0-1. Sipke Bijlstra net in het veld gekomen voor Jaap de Bruin  wist in de 57e minuut de gelijkmaker uit een scrimmage de bal achter doelman Jorn Helder te werken 1-1. WTOC ging op jacht naar een beter resultaat. Minnertsga werd nog gevaarlijk, de ver uit zijn doel gekomen Geoffrie Hoiting verspeelde de bal, een leeg doel voor spits Enno Kingma. Gelukkig ging de inzet net over en kwam WTOC met de schrik vrij. Een schot van Jilles Bosma strandde op de keeper. Tedo de Bruin kreeg nog een goede mogelijkheid zijn schot ging net voorlangs. Geen hoogstaande wedstrijd de spanning vergoedde veel.

Volgende week de uitwedstrijd ONT aanvang 3 uur.