RegionaalSport

WTOC wint met tien man op karakter van Rottevalle

ROTTEVALLE – Na een minuut of tien waarin Rottevalle de betere ploeg was nam WTOC het initiatief over. Tot grote kansen leidde dit vooralsnog niet. Uit een prima aanval strandde Jaap de Bruin op de doelman. In de 30e minuut was het raak voor WTOC. Jilles Bijlstra vond de vrijstaande Nyckele Smeding, die beheerst afrondde 0-1. In de 35e minuut kreeg na een lichte overtreding een speler zijn tweede gele kaart en dus rood. Met tien man moest WTOC verder. Rottevalle wist met de man meer situatie niet echt raad. WTOC bleef vrij eenvoudig op de been.

De tweede helft wist Rottevalle beter hoe het zou moeten. Met veel elan werd de aanval gezocht. WTOC moest zich beperken tot verdedigen. Vooral van af links dreigde gevaar maar de voorzetten werden niet benut. Als er al een kansje was dan stond doelman Fokke Zijlstra op zijn post om de aanval onschadelijk te maken.  In de 73e minuut was het raak. Even een klein misverstandje in de WTOC defensie bood Jorrit Hoekstra de kans de 1-1 te scoren.

Doordat Rottevalle veelvuldig de aanval zocht kreeg WTOC ook kansen. Een inzet van Sybren Bosma werd door doelman Arjen de Haan niet voldoende weggewerkt waardoor Tedo de Bruin een opgelegde kans kreeg maar wachtte te lang en de kans om zeep hielp. Sybren Bosma, die toch al een plaag voor de Rottevalle verdedigers was gaf een afgemeten pass op Jilles Bosma die van dicht bij raak schoot.1-2 in de 79e minuut. Er was hoop dat WTOC hiermee de wedstrijd had beslist. Rottevalle kwam weer op gelijke hoogte in de 87e minuut door Johan van der Veen 2-2.  In de 90e minuut kreeg WTOC loon naar werken. Wierd de Vries speelde Jelmer de Boer aan en hij deponeerde de bal beheerst  in het doel. 2-3. Een met 10 man zwaar bevochten maar verdiende overwinning.

Komende Zaterdag speelt WTOC thuis tegen VCR.

Verslag Wierd Kooistra/Foto’s Jantsje Wiersma

Dit kan u ook interesseren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button