RegionaalSport

WTOC wint van medekoploper ONT

OUDWOUDE – WTOC mocht zaterdag aantreden tegen de gedeeld koploper, ONT. Beide ploegen stonden op 10 punten. Een aantrekkelijk affiche. Niets bleek minder waar. Nadat de kruitdampen waren opgetrokken was het WTOC die de drie punten thuis hield: 2 -1.

De eerste 10 minuten waren voor ONT. Er werd met energie gevoetbald en het druk zetten van ONT maakte dat WTOC het voetballend moeilijk had. Tot echte kansen kwamen de bezoekers niet. Het bleef bij een paar speldenprikjes. De eerste grote kans van de wedstrijd was van WTOC In de 19e minuut slalomde Sybren Bosma geweldig door de defensie van ONT. Zijn stiftje strandde op de paal. Zijn kans was qua timing gezien het omslagpunt in de eerste helft. Vanaf de 20ste minuut tot aan de rust toe was het WTOC die aasde op de voorsprong. Een goal hing in de lucht. Met name de opkomende linksback Jitse Keizer zorgde voor veel dreiging. Hij laat al weken zien dat de linksback positie een positie is die hem ligt. Ondanks diverse kansen bleef de 0-0 op het scorebord staan.

In de tweede helft barstte de strijd los na 15 minuten. ONT kwam brutaal op voorsprong. Otto Kooi bediende Taeke van der Hoek met een uitstekende steekpass. De koelbloedige aanvaller faalde niet 1 op 1 met keeper Geoffrie Hoiting. Met een bekeken schuiver in de korte hoek wist hij ONT op voorsprong te zetten. ONT drukte daarna door. De 0-2 moest op het scorebord komen. WTOC keeper Geoffrie Hoiting wist met een paar knappe reddingen de ploeg in de race te houden. In de 67ste minuut kwam W.T.O.C. op gelijke hoogte. Berend Jan Prins beschikt over een fantastische trap met links. Vandaag liet hij zien dat zijn rechter er ook mag zijn. Hij scoorde met rechts na een rebound van zijn eigen vrije trap. ONT keeper Bruinja had geen antwoord op het schot van ongeveer 20 meter. Het werd alsmaar mooier. Nog geen twee minuten later kwam WTOC op voorsprong.

Jilles Bosma tekende voor zijn vierde doelpunt van het seizoen. Een voorzet van Sybren Bosma werd kundig verlengd door Jaap de Bruin. Het enige wat Jilles hoefde te doen was de bal er in tikken. Binnen twee minuten was het wedstrijdverloop 180 graden gedraaid. ONT gaf vol gas, want het liet zich niet het kaas van het brood eten. WTOC werd bestookt van alle kanten, maar keeper Geoffrie Hoiting wist met een paar prima reddingen de stand op het scorebord hetzelfde te houden.

Vijf minuten voor het einde werd het voor ONT lastig om nog de gelijkmaker te maken. Een tweede gele kaart betekende voor Danny Zijnstra een vervroegde douche. De verdediger had onnodige opmerkingen aan het adres van de meer dan prima fluitende scheidsrechter Groenewegen. Een tegenvaller voor WTOC. was het uitvallen van Klaas Bosma. Hij bezeerde zijn enkel luttele minuten voor het einde van de wedstrijd.

Al met al is WTOC gedeelde koploper van de derde klasse. Met 13 punten uit 6 wedstrijden is de ploeg prima begonnen aan het seizoen. Het is zaak om deze flow door te zetten. Volgende tegenstander: Rottevalle.