Sport

WTOC wint vrij gemakkelijk van Leovardia

LEEUWARDEN – Dit was de eerste keer dat ze tegen elkaar speelden. De fusie club uit Leeuwarden ontstaan uit  vv Leeuwarden en Rood Geel was niet in staat om WTOC de duimschroeven aan te draaien.

De van een schorsing teruggekeerde Nyckele Smeding kreeg een paar kansjes maar wist ze niet in een doelpunt om te zetten. Sybren Bosma slalomde door de Leovardia verdediging zijn inzet werd tot hoekschop verwerkt. WTOC verslapte even en meteen deed Leovardia iets terug. Een schot ging rakelings over. Geoffrie Hoiting kon de tweede kans  pareren en WTOC met de schrik vrij kwam. WTOC kreeg goede mogelijkheden. Een kopbal van Jaap de Bruin werd van de doellijn gehaald. De ijverige Jilles Bosma schoot net naast en Tedo de Bruin zag zijn schot tegen de doelpaal belandden.

 

De tweede helft zou het dan moeten gebeuren. Uit een hoekschop genomen door Jilles Bosma kon Taede v/d Ploeg uit een wirwar van spelers de 0-1 binnen knikken.

Tedo de Bruin stelde Jaap de Bruin in staat de 0-2 te scoren. Nyckele Smeding en Jilles Bosma werden vervangen door Jitze Keizer en Aant Keizer. WTOC kreeg nog mogelijkheden om de score op te voeren, maar de  Leovardia verdediging wist dit te voorkomen. Met opportunistisch spel probeerde Leovardia de bakens te verzetten maar zonder dat WTOC daardoor in de problemen kwam konden de punten mee naar huis worden genomen.

Foto’s Jantsje Wiersma

 

Dit kan u ook interesseren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button