Sport

WTOC ziet Gronitas in slotfase weer toeslaan

OUDWOUDE – Een kopie van de heenwedstrijd in Groningen. Zo kon de wedstrijd van afgelopen zaterdag tussen WTOC en Gronitas omschreven worden. Na een sterkere start van de gasten uit Groningen nam WTOC na een half uur het heft in handen, kwam op gelijke hoogte, maar zag tot haar grote teleurstelling Gronitas in een van haar weinige momenten voor het WTOC doel de winnende treffer produceren. Een domper, omdat WTOC de aansluiting met de middenmoot door deze onnodige nederlaag weer even kwijt is.

Gronitas liet vanaf het eerste fluitsignaal zien dat het voetballend een van de betere teams van deze derde klasse is. WTOC wilde wel druk zetten, maar zag het ervaren team zich hier een aantal malen knap uit voetballen. Geoffrie Hoiting moest dan ook twee keer aan de bak om een vroege tegentreffer te voorkomen. Echter na een kleine twintig minuten was het uit een corner raak. Erik Visscher wist uit een hoekschop de terug gekopte bal binnen te werken. WTOC ging niet bij de pakken neer zitten, gaf nog een beetje extra energie en zag dat het langzaam maar zeker het overwicht kreeg. Gronitas hapte naar adem maar haalde zonder kleerscheuren de rust. In het tweede bedrijf wist WTOC de ingezette lijn door te trekken en kwam binnen tien minuten op gelijke hoogte. Erik Jan Dijkstra ging goed door, werd gehaakt, maar wist met de punt de bal nog in het net te doen belanden. Scheidsrechter Hof paste hierbij prima de voordeelregel toe. WTOC leek door te drukken en de grootste kans was een drie tegen een situatie, die helaas niet uitgespeeld kon worden. Ook een vrije trap van Klaas Bosma viel in de rebound net over de kuif van Lars Merkus.

Gronitas kwam er zelden uit. Tot de 82e minuut. Echter ook dit leek ongevaarlijk. Een voorzet van de rechterkant werd door keeper Geoffrie Hoiting gepakt. En of de spits Van Meeren de bal nu wel of niet uit zijn handen tikte, scheidsrechter Hof oordeelde van niet en keurde het doelpunt goed. De achterstand kon niet meer rechtgetrokken worden en zo verloor WTOC een wedstrijd die, net als in Groningen, niet verloren had hoeven worden. Volgende week een wedstrijd zonder historie voor wat betreft dit seizoen, want dan treffen WTOC en ONT elkaar voor het eerst deze competitie.

 

Foto’s Jantje Wiersma

Dit kan u ook interesseren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button