HoofdnieuwsRegionaalSport

Zaterdag vijfde Open Friese kampioenschappen Drakenbootrace

KOLLUM – Op zaterdag 01 juli 2017 vindt voor de vijfde keer in Fryslân de Open Friese kampioenschappen Drakenbootrace plaats in Kollum. Spektakel, water, boten met mensen in vrolijke kleuren, teamspirit, competitie, buitenlucht, en muziek: een greep uit de elementen die het Drakenbootfestival aantrekkelijk maakt voor deelnemers én toeschouwers. Ieder jaar is het genieten bij het Drakenbootfestival aan de oevers van het Kollumer Kanaal.

 Vorig jaar gingen in een sportieve strijd ruim 450 deelnemers verdeeld over 26 teams met elkaar de strijd aan. In een spannende finale ging Vriendenploeg De Stobbe uit Veenklooster met de wisselbeker en 500,- euro aan prijzengeld naar huis. Het Drakenbootfestival in Kollum gaat van start om 09.00 uur met een grote braderie en een Oldtimershow. Deze braderie vind plaats op de Voorstraat tot aan het festivalterrein bij de Hessebrug. De oldtimershow van op de Voorstraat tussen de Hessebrug en de Mr. Andreaestraat.

Om 12.00 uur gaat het Open Fries Kampioenschap Drakenbootrace van start. 21 Teams bestaande uit ten minste 350 deelnemers gaan met elkaar de strijd aan. Commissaris van de Koning in de provincie Fryslân, Dhr. Arno Brok zal het eerste startschot verrichten onder begeleiding van Muziekvereniging Tida Kira uit Munnekezijl. Ook deze vijfde editie van dit kampioenschap ligt de presentatie in onnavolgbare wijze in handen van Klaas Jansma.

 

Dit jaar komt het Dweilorkest de Menaemer Feintsjes naar Kollum om de feeststemming weer compleet te maken. Ook is er een groot bungee jump toestel voor de jeugd en is Moonlight Drive in show in de feesttent. Na afloop, rond 18.30 uur, vindt de prijsuitreiking plaats in de feesttent aan de Hesseweg. Feestband Exposure 2.0 zal vanaf 21.00 uur het festival swingend afsluiten tot in de late uurtjes. Het beloofd weer een heel spektakel te worden in Kollum. Entree is gratis!!

 

Foto’s Nieuwsuitkollum

Dit kan u ook interesseren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button