Sport

Zeer geslaagd Release concours!

DOKKUM – Afgelopen zaterdag had Release uit Dokkum voor de tweede keer dit jaar de eer om samen met de NBTA een concours te mogen organiseren in Sporthal De Doelstien te Dokkum. Release was massaal aanwezig op het eigen concours en dat gold natuurlijk ook voor de collega-verenigingen uit de nabije omgeving. Het werd een dag met mooie prestaties en het publiek hoefde zich geen moment te vervelen.

Het programma verliep mede dankzij een flink aantal ingezette vrijwilligers vlotjes en ondanks de vele deelnemers was het laatste optreden rond kwart over vier geweest en was het wachten op de altijd spannende prijsuitreiking. Op het onderdeel Twirling 1-baton behaalde Ketsia Gruintjes, die zaterdag het concours mocht openen met haar show, een gouden medaille in de categorie Juvenile Beginners en was er in de categorie Junior Intermediate een mooie gouden plak voor Fiona Dorenbos.

Ook het optreden van Samantha Gjaltema & Jelly Wiersma werd op het onderdeel Duo Twirl Senior Intermediate beloond met een gouden medaille. Het programmaonderdeel Kids Twirl is altijd een bijzonder onderdeel van de dag. Een moment  waarop de jongste talentjes van de vereniging zich mogen laten gelden. Namens Release behaalde  Jeska Leistra, Anne-Marije Reitsma en Marije Werkhoven in de categorie Peewee respectievelijk de 1e, 2e en 3e plaats. Een categorie hoger gold dit voor Kirsten Wiersma, Lisa Visser en Rensje Adema.Ook op het onderdeel Small Team Twirling Senior Intermediate was het goud voor het Twirlteam van Release.

Een groot deel van de programmering bestaat uit het onderdeel Solo Dance Twirl en ook hier waren weer mooie prijzen weggelegd voor een groot aantal leden van Release. In de categorie Juvenile Beginner was het opnieuw Ketsia Gruintjes die een gouden medaille behaalde en was het zilver in de categorie Junior Beginners voor Fleur Rosa Braaksma. Ook zilver, maar dan in de categorie Junior Intermediate, was er voor Fiona Dorenbos. In de categorie Senior Intermediate was het Samantha Gjaltema die een gouden medaille in ontvangst mocht nemen.

Het Showteam plaatste zich voor de Nederlandse Kampioenschappen op het onderdeel Small Team Dancetwirl Senior Intermediate en behaalde de eerste plaats met 75 punten. Bekers voor de 1e plaats waren er ook voor het B-peloton (Large Team Preteen Beginners), het A-peloton (Large Team Junior Intermediate) en het Exhibition Team (Exhibition Corps Junior). Net buiten de prijzen vielen Eke de Vries, Palesa Damstra, Neanka Heerma, Fenne Postma, Marrit Terpstra, Annemarie Visser, Janet Zuidema, Melissa Niesing, Rianne Visser, Danique Visser en Marije Kok. Buiten mededinging was er mooi optreden te bewonderen van het aanstormende talent van Release. Leerlingen lieten hun pomponshow zien aan het in grote getale aanwezige publiek.

Het Exhibition Team van Release bereidt zich nu voor op de reis naar Italië, waar komende weekend zal worden deelgenomen aan het EK. De show van afgelopen zaterdag stond als een huis. Het verhaal dat de dames met hun show vertelden, werd begrepen door het voltallige publiek. Na het weekend hopen wij u mooi nieuws te kunnen vertellen over ons avontuur in Italië. Wilt u ons volgen op internet, dan verwijzen wij u naar www.releasedokkum.nl en onze facebookpagina.

Dit kan u ook interesseren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button