Sport

Zeer geslaagde wedstrijddag Release

DOKKUM – Op zaterdag 1 oktober mocht Majorette- en Twirlvereniging Release uit Dokkum voor de derde maal dit jaar een NBTA-concours organiseren. In een goed gevulde sporthal “De Doelstien” kon het publiek genieten van meer dan 160 optredens.

Het was voor Release een superdag, met maar liefst 17 x goud, 2 x zilver, 4 x brons en twee promoties. Miranda Koster bevestigde voor de tweede maal dat ze definitief in de Senior Intermediateklasse thuis hoort op het onderdeel Super-X-Strut. De tweede promotie was voor Samantha Gjaltema en Jellie Wiersma die op het onderdeel Duo Twirl promoveerden naar de Senior Intermediateklasse.

Voor Samantha Gjaltema en Jellie Wiersma was het sowieso een bijzondere dag. Beide dames werden door de vereniging in de bloemetjes gezet, omdat ze dit jaar maar liefst 20 jaar majorette zijn. De bloemen werden overhandigd door de jongste leden van de vereniging, de bokaal die bij zo’n bijzondere prestatie hoort kwam uit handen van hoofdinstructrice Durkje Sijtsma.

Dan nu het verslag van de prijzenregen op deze zeer geslaagde concoursdag:

Op het onderdeel Twirling 1 Baton behaalde Ketsia Gruintjes in de pre-teen beginnersklasse een gouden medaille. Brons ging er in de klasse Junior Intermediate naar Fiona Dorenbos. In de klasse Senior Beginner behaalde Eke de Vries eerste plaats.

Op het onderdeel Twirling 2-baton werd het prima optreden van Jelly Wiersma beloont met een gouden medaille.

Op het onderdeel Kidstwirl waren de jongste leden van Release actief en ze deden het prima. Mara Faber behaalde in de klasse Peewee de gouden medaille. Femke Leistra, Celine van Kammen, Femke Hoekstra, Myrthe van Genderen en Esther van Kammen eindigden respectievelijk op plaats 4, 7, 8, 9 en 13. In de klasse Juvenile werd Fenne Postma eerste, Lisa ten Harkel werd dat in de klasse Pre-teen. Kirsten Wiersma eindigde net buiten de prijzen op een vierde plaats.
Het twirlteam van Release eindigde op het onderdeel Small Team Twirling op de eerste plaats, net als het Exhibition Corps van Release dat het laatste optreden voor de pauze mocht verzorgen.

Na de pauze stond het onderdeel Solo Dance Twirl op het programma. Jeska Leistra in de Pre-teen introductieklasse en Marrit Terpstra in de Juvenile introductieklasse wisten zich beiden te plaatsen voor de klasse Novice. Janet Zuidema behaalde het zilver in de klasse Pre-Teen Beginner, Ketsia Gruintjes het goud in de klasse Pre-Teen Intermediate. Dirkina van der Veen en Fleur Rosa Braaksma eindigden in de Junior Beginnersklasse op respectievelijk een 5e en 8e plaats. In de klasse Junior Intermediate kleurde het podium paars, Marije Kok, Fiona Dorenbos en Emmaly Bakker eindigden respectievelijk op een eerste, tweede en derde plek. Bij de Senior Beginners behaalden Chantal Roorda, Melissa Niesing en Danique Visser respectievelijk de eerste, derde en zevende plaats. Samantha Gjaltema sloot dit onderdeel met een mooie bronzen medaille af in de klasse Senior Intermediate.

Voor wie meegeteld heeft, u mist nog vier gouden noteringen. Die waren voor de goede prestaties van het Ensemble A (Ensemble Dance Twirl, Senior Intermediate), de C-groep (Small Team Dance Twirl, Juvenile), het B-peloton (Large Team Pre-teen Beginners) en het A-peloton van Release dat bij de Large Teams uitkwam in de klasse Senior Intermediate.

Het mede dankzij de vrijwilligers prima verlopen concours smaakt naar meer. De eerstvolgende Releaseconcoursen staan dan ook al vast ingepland op 1 juli 2017 en 23 september 2017, wederom in Sporthal De Doelstien.

Eigen Foto’s

Dit kan u ook interesseren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button