112Buiten regio

Zeiljacht in problemen

SCHIERMONNIKOOG – Vrijdag om 17.45 uur kreeg de bemanningen van de reddingboot Schiermonnikoger KNRM alarm, er zat een jacht in problemen. Een klein kwartier later voer de reddingboot Edzard Jacob richting Rottumerplaat, waar het jacht Lady zich moest bevinden.

Een half uur later was men ter plaatse, waar even eerder de reddingboot Koning Willem I ook was gearriveerd. De Koning Willem I had inmiddels al contact gehad met het Duitse jacht. Het Fokzeil was door de harde wind in de knoop geraakt waardoor het varen bemoeilijkt werd. De schipper had probeert zeil weer uit de knoop te halen.  Hierbij was hij tegen de reling gevallen en had hij een pijnlijke rib opgelopen.

Het jacht lag in een onstuimige zee voor Rottumerplaat. De Koning Willem I  en de Edzard Jacob hebben het jacht begeleid naar rustiger vaarwater. Intussen was ook de berger Viking Discovery ter plaatse.

Het jacht werd voor anker gelegd en werden de twee opvarenden van boord gehaald door de Edzard Jacob. Deze heeft hen overgezet op de Koning Willem I. De twee opvarenden zijn naar Schiermonnikoog gebracht, hun jacht is inmiddels geborgen door de Viking Discovery.

Het circa tien meter lange zeiljacht Lady was men twee man aan boord onderweg van Duitsland naar Lauwersoog.

Dit kan u ook interesseren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button