RegionaalSport

Zes Friese titels, twee keer zilver en drie keer brons

DRACHTEN – Zaterdag 16 juni werden de Friese Kampioenschappen per toestel gehouden. De toestelkampioenschappen waren alleen voor de turnsters die deelnemen aan de keuzeoefenstof. Op deze manier kun je laten zien op welk toestel je uitblinkt. Bij de plaatsingswedstrijden kon je strijden voor een plek bij deze toestelkampioenschappen. Tijdens de eerste wedstrijd werd er geturnd door Akky van Kammen, Kim Venema en Esther Ijtsma. Zij komen allemaal uit in de categorie Junior H. Alle drie meiden lieten zien dat ze op een ander toestel bij de top behoorden. Esther Ijtsma mocht de zilveren medaille mee naar huis nemen op het zenuwslopende toestel balk. Akky van Kammen pakte het zilver op de sprong en Kim Venema mag zich Fries Kampioen noemen op het toestel vloer waar ze met een mooie oefening het goud mee naar huis nam.
In de tweede wedstrijd kwamen Libbrich Klaver (junior G) en Lieke de Bruin (jeugd F) in actie. Libbrich Klaver deed mee met vloer en brug, maar helaas was het vandaag niet genoeg voor een medailleplaats. Lieke de Bruin plaatste zich voor alle toestellen! Op de balk was ze onverslaanbaar en werd Fries Kampioen. Vandaag mag Lieke haar vader extra in het zonnetje zetten, want op het nippertje werd haar CD van de vloer naar de sporthal gebracht.

In de derde wedstrijd had SVK het druk, want er werd geturnd door maar liefst zes meiden. Femke de Bruin kampt met een langdurige blessure en liet zonder trainingsuren een goede oefening zien op de balk. Helaas maakte ze 1 foutje, waardoor ze haar medaille mis liep. Ook Femke Damstra behoort bij de beste turnsters op de balk en werd knap 3e. En wederom werd er gescoord op de balk door Emmy Bloemsma. Zij mocht het goud om haar nek laten hangen. Natuurlijk was dit voor SVK nog niet genoeg, want ook Kristien Gommers pakte het goud op de balk. Deze dame had aan één medaille niet genoeg en pakte ook het brons op de vloer. Ook liet SVK zien dat we op andere toestellen onverslaanbaar zijn, want Julia Lautenbach versloeg al haar concurrenten op de brug en won goud. Het hield maar niet op, want Anna Nuveld streed ook voor de medailles. Brons op balk en de beste op vloer met wederom voor SVK GOUD!!
Wat zijn wij trots op al onze turnsters!

Eigen Foto’s

Dit kan u ook interesseren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button