HoofdnieuwsRegionaal

Ziekenhuis Nij Smellinghe als eerste ziekenhuis in Friesland supporter van Fryslân Hartveilig

DRACHTEN – Woensdag 23 maart 2016 ondertekenden ziekenhuis Nij Smellinge in Drachten en Stichting Fryslân Hartveilig het manifest ‘Hart voor Fryslân’. Hiermee laten beide partijen zien dat ze samen actief aan de slag gaan om een hogere overlevingskans bij een hartstilstand in Friesland te realiseren.

Wekelijks worden er Friezen slachtoffer van een hartstilstand. Om de overlevingskans te vergroten, roept Nij Smellinghe haar eigen medewerkers die kunnen reanimeren op om zich aan te melden als burgerhulpverlener via www.hartslagnu.nl. Wanneer ze zich hebben aangemeld, worden ze opgeroepen door meldkamer Noord-Nederland bij een reanimatiesituatie in de buurt.

“We willen ervoor zorgen dat er bij een hartstilstand zo snel mogelijk hulp geboden kan worden. Het is dan zo dat iedere seconde telt”, aldus Jelle Nutma, Directeur Acute Zorg van Nij Smellinghe. De burgerhulpverleners vergroten de overlevingskans vanwege de snelle start van reanimatie. Ziekenhuis Nij Smellinghe heeft ook al haar AED’s aangemeld bij het oproepsysteem van HartslagNu, zodat deze ook kunnen worden ingezet bij een reanimatiesituatie. “We zijn verheugd dat we met Nij Smellinghe een supporter hebben die actief aan de slag gaat om meer mensenlevens te redden”, zegt Erwin Duursma, voorzitter van Fryslân Hartveilig. “Dit is waar we voor gaan!”

Fryslân Hartveilig is een stichting die zich inzet om de overlevingskans van een hartstilstand te verhogen. Ruim 300 mensen in Nederland krijgen per week een hartstilstand, het is van levensbelang om binnen 6 minuten te starten met reanimatie. Daarom zet Fryslân Hartveilig een reanimatienetwerk op dat zorgt voor een snelle start van reanimatie bij een hartstilstand om meer levens te redden.

Dit kan u ook interesseren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button