OndernemendRegionaal

Ziekenhuis Nij Smellinghe genomineerd als beste stagebedrijf

DRACHTEN – Ziekenhuis Nij Smellinghe is genomineerd als beste stagebedrijf door ROC Friese Poort. Dit is op 27 maart 2017 officieel bekendgemaakt door de onderwijsinstelling. Het Drachtster ziekenhuis is genomineerd door de opleidingsadviseur en studenten van de opleiding Mbo-Verpleegkundige, die hiermee hun waardering uitspreken voor (met name) de kliniek van Nij Smellinghe. Het ziekenhuis maakt kans op de titel ‘Beste stagebedrijf’ en een STAR Award. In dezelfde categorie zijn nog twee andere kandidaten genomineerd: een basisschool en een installatiebedrijf. Op 11 april wordt de winnaar bekendgemaakt.

Sietze Anema is afdelingshoofd op de klinische afdeling Chirurgie/Urologie en is erg trots op de nominatie. “Jaarlijks lopen er ongeveer 100 derde- of vierdejaars studenten van de opleiding Mbo-Verpleegkundige stage op de klinische afdelingen van ons ziekenhuis. Wij werken intensief samen met opleidingsinstituten, zo ook met ROC Friese Poort. Door deze samenwerking kunnen we de opleidingen en de stages binnen ons ziekenhuis goed op elkaar afstemmen. De nominatie voor de titel ‘Beste stagebedrijf’ is voor ons een teken dat deze manier van werken zijn vruchten afwerpt. We zullen het in de toekomst dan ook zo blijven doen.”

Opleidingsadviseur Janine Bandringa vult aan: “Wij geven stagiaires de ruimte om in de praktijk te leren en zich als persoon verder te ontwikkelen. Het ziekenhuis vindt het belangrijk dat je leert met elkaar en van elkaar. De begeleiders staan dan ook altijd open voor feedback. We zijn blij dat de studenten deze aanpak kunnen waarderen en Nij Smellinghe een prettige leeromgeving vinden!”

Stem op Nij Smellinghe!
In de categorie ‘Beste stagebedrijf’ zijn drie organisaties genomineerd. Wie de winnaar wordt, is mede afhankelijk van uw stem! Wilt u op Nij Smellinghe stemmen? Dat kan t/m 6 april via www.rocfriesepoort.nl/starawards. Bedankt!

Dit kan u ook interesseren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button