Buiten regioHoofdnieuwsRegionaal

Ziekenhuis Nij Smellinghe start Parkinson Dagscreening

DRACHTEN – In ziekenhuis Nij Smellinghe in Drachten is op dinsdag  8 september 2015 een start gemaakt met de Parkinson Dagscreening. Zowel patiënten met de Ziekte van Parkinson als met andere vormen van parkinsonisme worden een dag opgenomen in het ziekenhuis. Doel van deze dagopname is om ziektegerelateerde problemen in het dagelijks functioneren op tijd te signaleren. De behandelend neuroloog of parkinsonverpleegkundige maakt een inschatting voor welke patiënten de dagscreening zinvol kan zijn en meldt hen vervolgens aan.

Tijdens de dagopname volgen patiënten een op maat gemaakt programma. Ze zien verschillende professionals binnen Nij Smellinghe, waaronder de neuroloog, de parkinsonverpleegkundige, de fysiotherapeut, de ergotherapeut en de logopedist. Aan het einde van de dag wordt een plan van aanpak gemaakt  met adviezen, acties en doorverwijsmogelijkheden.

Zelfstandig functioneren, met de juiste zorg

Het uiteindelijke doel van deze multidisciplinaire screening is om problemen op tijd te constateren. Dit kan niet alleen ziekenhuisopnames voorkomen, maar stelt parkinsonpatiënten ook in staat om zo zelfstandig mogelijk te functioneren, met de juiste zorg.

Bij de uitvoering van het behandeltraject en het plan van aanpak, maakt Nij Smellinghe gebruik van de zorgketen ParkinsonNet. De coördinatie van de uitvoering van het behandeltraject ligt in handen van het team van Nij Smellinghe, maar de uitvoering van het plan kan plaatsvinden in de woonomgeving van de patiënt.

Met de Parkinson Dagscreening wil Nij Smellinghe de multidisciplinaire samenwerking in de regio versterken én service naar de patiënt en zijn of haar naasten bieden.

 

Dit kan u ook interesseren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button