Buiten regioHoofdnieuwsRegionaal

Ziekenhuis Nij Smellinghe verbindt bestuurder langer aan ziekenhuis

DRACHTEN – De Raad van Toezicht van ziekenhuis Nij Smellinghe heeft unaniem besloten om de heer Hoefsmit voor nog een periode van twee jaar als bestuurder te verbinden aan het Drachtster ziekenhuis. Dit nadat de heer Hoefsmit had aangegeven hier graag toe bereid te zijn. De Raad van Toezicht is van mening dat in een tijd waarin Nij Smellinghe zijn nieuwe strategie ontwikkelt, continuïteit in het bestuur van de organisatie van groot belang is. Bovendien kan de heer Hoefsmit zo ook zijn bijdrage leveren aan, in elk geval, de aanzet tot de implementatie van de door hem ontwikkelde strategie.

Nu de periode van de heer Hoefsmit als bestuurder van Nij Smellinghe is bepaald, zal de Raad van Toezicht invulling moeten geven aan de inrichting van de Raad van Bestuur. Als gevolg van de strategievorming zal er binnen Nij Smellinghe eveneens gedachtenvorming en besluitvorming plaatsvinden over de daarbij passende organisatiestructuur. Waaronder de uiteindelijke vormgeving van de Raad van Bestuur.

De voorkeur van de Raad van Toezicht gaat hierbij uit naar een tweehoofdige Raad van Bestuur. De Raad is van mening dat de vraagstukken die in het huidige tijdsgewricht op een bestuur van een ziekenhuis afkomen competenties en vaardigheden vragen die een tweehoofdige Raad van Bestuur vereisen.

 

Dit kan u ook interesseren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button