HoofdnieuwsRegionaalSport

Zilver voor C.G.V. Wardy

SURHUISTERVEEN – Zaterdag 17 januari was de eerste turnwedstrijd van seizoen 2014-2015.
Vele turnsters laten zien wat zij al hebben bereikt dit seizoen en de concurrentie is groot. Zo ook 5 turnsters van C.G.V. Wardy: Meta van Dekken, Maxine Breider, Esmee Namminga, Susanne Hoogsteen en Iris Bontekoe. Meta en Maxine komen beiden uit in de categorie Junior H. Esmee en Susanne doen mee in de categorie Jeugd 2 H. Iris Bontekoe doet als enige mee in de categorie Senioren G.

In de eerste wedstrijdronde is het de beurt aan Meta, Maxine, Esmee en Susanne. Het eerste toestel is brug, wat helaas niet bij iedereen goed ging. Bij balk hebben ze alle vier een mooie oefening laten zien zonder grote fouten. Met een score van 11.15 is Maxine hier de beste bij de junioren H.
Onderdeel vloer is de dames op het lijf geschreven. Een combinatie van mooie choreografie en elementen resulteert in prachtige cijfers op dit onderdeel. Meta en Susanne worden hier beide 4de in hun eigen categorie. Maxine behaalt zelfs de hoogste score bij de junioren H.
Als laatste is onderdeel sprong aan de beurt. De dames sluiten hun wedstrijd af met een overslag over pegasus m.b.v. trampoline.

Iris Bontekoe doet als enige mee in de 3e ronde van deze wedstrijddag met als eerste onderdeel Balk. Ze begint meteen goed en behaalt hier de hoogste score. Na de Balk is het de beurt aan het onderdeel vloer. Met een puntentotaal van 11.15 wordt ze hier tweede. Het gaat super!
Maar helaas bij brug gaat het mis en ook sprong gaat niet helemaal zoals ze zelf had verwacht. Toch wordt Iris 5de in haar categorie Senior G. Een prima prestatie!

Bij de prijsuitreiking wordt Maxine beloont met een zilveren medaille voor haar prestaties deze dag. Fantastisch gedaan! Ook de andere dames mogen trots zijn op wat zij hebben bereikt deze dag.
De tweede wedstrijd is op 14 februari te Damwoude. Natuurlijk gaan we proberen het succes van wedstrijd 1 te evenaren en misschien zelfs te verbeteren. Bij deze wensen wij de dames alvast veel succes.

Dit kan u ook interesseren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button