Sport

Zilveren en Bronzen medaille regen voor WSBF

FERWERT – Zaterdag vond in Ferwert de tweede en tevens de laatste plaatsingswedstrijd plaats voor het Friese kampioenschap. De eerste wedstrijdronde was het de beurt aan Anouk van der Bij, Amanda Vegelin, Famke Storm en Ninthe Landheer. Anouk en Amanda zijn bij alle onderdelen erg goed vooruit gegaan vergeleken bij de vorige wedstrijd. Ze moesten genoegen nemen met een plekje naast het podium. Famke Storm en Ninthe Landheer moesten het opnemen tegen een erg groot deelnemersveld van 21 deelnemers. Ze hebben beiden erg netjes geturnd en Ninthe haar 6e plaats werd beloond met een bronzen medaille.

 

De tweede wedstrijdronde hadden we de grootste groep turnsters van WSBF verdeeld over twee niveaus. Alisha Dijkstra, Feara Lap, Feline de Vries, Benthe Kuipers en Mila Frankena kwamen uit het niveau pupil 1 D4. Deze meiden hebben allemaal mooie oefeningen laten zien en bij Mila Frankena werd zelfs het zilver omgehangen. Sanne Bouma, Janke Havinga, Irma Wijma, Lenora Louwes en Mieneke de Vries zijn allemaal erg aan elkaar gewaagd  en het was dus ook weer erg spannend tijdens de prijsuitreiking. Lenora Louwes mocht het zilver mee naar huis nemen en Irma het brons.

In de laatste wedstrijdronde mochten Sanne van Til, Frida Tabak, Danique Benedictus en Marit van de Vaart hun kunsten aan de jury tonen. Sanne van Til en Frida Tabak begonnen de wedstrijd met een keurige oefening op balk, ook bij de andere onderdelen hebben ze de jury laten zien dat ze in dit niveau thuis hoorden. Beide dames gingen met een mooie bronzen medaille naar huis, Sanne kreeg brons voor een derde plaats en Frida  voor een vierde plaats.

Danique en Marit turnden hun oefeningen met volle overtuiging, maar de oefeningen waren helaas net niet goed genoeg voor een podiumplekje.

Dit kan u ook interesseren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button