Sport

Zonnepanelen op het dak bij voetbalvereniging Buitenpost

BUITENPOST – Vv Buitenpost heeft afgelopen vrijdag dertig zonnepanelen op het dak van de kleedkamers laten plaatsen. Onder leiding van Liekele Detmar van Liemar installatietechniek uit Gerkesklooster zijn de panelen vlot aangebracht en aangesloten op het net. De vereniging gaat voor verduurzaming van het sportcomplex en zal binnenkort ook nog led-verlichting in de gebouwen aanbrengen. Voor de investering heeft de club subsidie ontvangen van de rijksoverheid en een bijdrage gekregen van Rabobank Drachten Friesland Oost.

Energiescan

Eind 2015 heeft vv Buitenpost een energiescan laten uitvoeren. De uitgebreide scan heeft inzicht gegeven in het energieverbruik en de status van de sportaccommodatie. De uitkomsten, aangevuld met besparingstips, zijn aan de club teruggekoppeld. Hieruit is onder andere naar voren gekomen dat het voor vv Buitenpost aantrekkelijk is om te investeren in zonnepanelen en het energieverbruik kan verminderen door bestaande verlichting te vervangen door led-verlichting.

Energiekosten verminderen

De energiescan is een initiatief van Sport Fryslân, de zes samenwerkende gemeenten in Noordoost Fryslân, de provincie Fryslân en SportStroom,  met als doel sportaccommodaties te verduurzamen. Door het afschaffen van de zogenoemde Ecotaks was de noodzaak voor vv Buitenpost groter om de energiekosten te verminderen. Voor de aanschaf van de panelen is gebruikgemaakt van de subsidieregeling energiebesparing en duurzame energie sportaccommodaties van het ministerie van Economische Zaken. Daarnaast heeft de vereniging een bijdrage ontvangen uit het Fonds Coöperatief Dividend van Rabobank Drachten Friesland Oost.

Dit kan u ook interesseren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button