HoofdnieuwsRegionaal

Zorgen over bescherming zorgpersoneel Noardeast-Fryslân

KOLLUM/DOKKUM – De fractie van S!N, Sociaal in Noardeast-Fryslân, maakt zich zorgen over zorgmedewerkers die onbeschermd zorg moeten verlenen aan zeer kwetsbare groepen. In Nederland zijn er al meer dan 8000 zorgmedewerkers besmet, blijkt uit cijfers van het RIVM, en zij kunnen het virus gemakkelijk overbrengen. Niet alleen bestaat er een groot risico dat zij hun patiënten besmetten, ook kunnen zorgmedewerkers zelf ziek worden, en zijn ze bovendien bang om hun eigen gezin en omgeving in gevaar te brengen.

S!N krijgt van zorgmedewerkers van enkele zorginstellingen in onze gemeente te horen dat de directie en het management hier nonchalant mee omgaan en dat er op verschillende plekken te weinig of geen beschermingsmaterialen zijn. Mondkapjes en plastic schorten moeten worden hergebruikt, en sommige medewerkers nemen noodgedwongen zelf mondkapjes mee. Medewerkers, cliënten en hun aanverwanten maken zich grote zorgen. Een positieve uitzondering is “Buurtzorg”, waar direct voortvarend gezorgd is voor beschermende materialen en maatregelen.

S!N vraagt het college komende donderdagavond om contact op te nemen met de grotere zorgverleners binnen onze gemeente, en hen te vragen ervoor te zorgen dat de medewerkers goed beschermd hun werk kunnen doen. S!N wil graag weten welke toezegging het college kan geven.

Dit kan u ook interesseren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button