OndernemendRegionaalSport

Zumba marathon in Kollumerzwaag

KOLLUMERZWAAG – De laatste jaren doen er steeds meer mensen mee aan Zumba. Dit is een van de populairste fitnessworkouts, vergelijkbaar met aerobix. Bij Zumba wordt er dans toegevoegd. Janny van der Wijk (29) uit Kootstertille geeft Zumba bij sportschool PerfectFit in Kollum en organiseert op 8 september een Zumba marathon in Kollumerzwaag.

Janny is zelf een liefhebber van Zumba. Het is gebaseerd op Latijns-Amerikaanse dansvormen. Salsa, merengue, samba en cumbia zullen veel te zien zijn. Tevens gebruik je bij Zumba ál je spieren. Een kans op een blessure is erg klein. Je hoeft geen professionele danser(es) te zijn of alle kneepjes van het vak te kennen; iedereen doet het op zijn of haar eigen manier. Zolang je maar plezier hebt in dansen, daar gaat het om!

Zumba Marathon in Kollumerzwaag
Janny geeft les, maar is daarnaast ook een liefhebber van de Zumba marathons. Bij een Zumba marathon leer je ook andere instructeurs, dansen en stijlen kennen. Het is als het ware één groot feest waar iedereen aan mee kan doen. Je mag zelf beslissen aan welke dansen je mee wil doen. Vrijwel alle marathons zijn in het zuiden van het land. Janny vertelt: ‘’Hoe leuk het ook is: die marathons zijn altijd ver weg. Mensen uit het noorden kunnen er vaak niet komen. Dat is zonde, omdat het erg leuk is om mee te maken.

Het is een speciaal en vrolijk evenement, waarbij iedereen altijd veel plezier en energie krijgt. Je hoeft niet een instructeur te zijn, mensen die van dansen houden komen er en doen mee. Daar is het eigenlijk voor georganiseerd.’’ De achterliggende gedachte is om het daarom eens in het noorden te organiseren. Janny besloot dit te doen en het is gelukt. De gymzaal in Kollumerzwaag is de locatie voor de Zumba marathon. De datum is geprikt en 8 september zal de marathon plaatsvinden van 13:00 uur tot 18:00 uur.

Voor man/vrouw, jong en oud
De drempel voor mannen om mee te doen is hoog, voornamelijk omdat veel vrouwen meedoen. Toch doen er ook mannen mee aan Zumba marathons en er zijn zelfs mannelijke instructeurs. Bij de marathon georganiseerd door Janny, zijn er 5 mannen die les geven.

Deze Zumba marathon is overigens niet geschikt voor jonge kinderen, de minimale leeftijd is 11 jaar. Kaarten kun je aan de kassa krijgen van de gymzaal voor €10.- of bestellen via [email protected]. Ook is er een evenement op Facebook aangemaakt onder de naam ‘Zumba Marathon’.

Dit kan u ook interesseren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button