Zwaagwesteinde pakt wederom de winst tegen WTOC

OUDWOUDE – Na een aantal afgelastingen op rij kon de wedstrijd tussen WTOC en Zwaagwesteinde eindelijk door gaan. Zwaagwesteinde heeft de punten nodig om bovenin te blijven meedraaien; WTOC wil dat graag om de aansluiting met de middenmoot te behouden.

1e helft

Waar WTOC de gasten in de heenwedstrijd het spel nog liet maken, was dat nu anders. De ploeg gaf vol druk naar voren en Zwaagwesteinde kon eigenlijk alleen de lange bal hanteren. Omdat de gasten uit hetzelfde vaatje tapten, werd het een wedstrijd met weinig goed voetbal en veel duels. In de beginfase was het optisch overwicht voor Zwaagwesteinde, al creëerde het geen grote kansen. Na een minuut of 15 nam WTOC het heft in handen, de duels werden gewonnen en Zwaagwesteinde kwam nauwelijks meer van eigen helft af.  Na een goede actie van Tedo de Bruin kon Jaap de Bruin mooi binnentikken bij de eerste paal. Het vervolg van de eerste helft speelde zich voornamelijk af op het middenveld met zo nu een dan een uitval richting één van beide goals en enkele corners. Tot grote kansen leidde dit niet. Net voor rust was het toch Zwaagwesteinde wat op 1-1 kwam. Uit een corner ging alles en iedereen onder de bal door en was het voor Rene Nauta een koud kunstje om de bal binnen te werken. WTOC mocht in blessuretijd van de eerste helft de handen dichtknijpen dat de gasten niet met een voorsprong gingen rusten. In een één tegen één duel kwam keeper Geoffrie Hoiting als winnaar uit de strijd.

2e helft

Waar WTOC in de eerste helft het ‚betere gevoel’ had, was dit in de 2e helft duidelijk voor de gasten. Ze wonnen de strijd op het middenveld en hadden verdedigend weinig meer te duchten van de thuisclub. Na een uur spelen viel dan ook de 1-2, wederom uit een corner. Verdedigend zag het er niet goed uit en tussen een mêlee van spelers wist Sven Rozendal via binnenkant paal binnen te koppen. WTOC kwam deze klap niet meer te boven. In de slotfase probeerde de thuisploeg wel en kwam het ook nog wel in de buurt van de goal, maar meer zat er ook niet meer in. Al met al een vervelend verlies. Op basis van de eerste helft had de thuisploeg zeker een punt verdiend.

Volgende week:

Over een week komt VC Trynwalden op bezoek in Oudwoude. De nummer één na laatst boekte een knappe 4-1 winst tegen Wykels Hallum.