Sport

Zwaarbevochte zege van Kollum

RIJPERKERK – Om de kansen in eigen hand te houden voor winst in de tweede periode was het voor de Kollumers zaak om geen fouten te maken tegen Rijperkerk. Mede door goed keeperswerk van Auke Hoekstra, die enkele malen een sta in de weg was voor de thuisploeg speelde Kollum geen goede wedstrijd. Door zelf wel doeltreffend te zijn kan volgende week zaterdag thuis tegen WTOC de tweede periodetitel binnen worden gehaald.

Rijperkerk, die nog volop in de strijdt verwikkeld zit om nakompetitie te ontlopen begon voortvarend aan de wedstrijd. Met twee katachtige reddingen moest Auke Hoekstra handelend optreden bij inzetten van Johannes Meijer. Kollum kon hier weinig tegen over stellen en hanteerde veelal de lange bal van achteruit o de spitsen te bereiken. Verdedigend had Rijperkerk hier weinig moeite mee om de Kollumer spitsen van mogelijkheden af te houden. Nadat Auke Hoekstra net na het eerste kwart opnieuw handelend moest optreden bij een strak schot net buiten de zestien meter van Tijn Dijksma was het Kollum die de score opende. De eerste de beste mogelijkheid werd door Marinus Hoekstra op aangeven van Joop Pynacker goed gecontroleerd en beheerst Redmer Jorna te passeren. De beter combinerende thuisploeg liet het er niet bij en bleef rustig spelend deze tegenslag te verwerken. Eerst was het Mark Hendriks die zijn inzet naast de goal zag verdwijnen, vervolgens kon Diederik Andringa de bal na een slippertje van Auke Hoekstra niet in het lege doel krijgen. De Kollumers bleven volharden in het spelen van de lange bal, eenmaal was Johan Schat die op nieuw een sterke wedstrijd speelde een lange bal van Ruben Merkus goed wist te controleren, echter werd zijn inzet gekeerd door Jorna. Net voor rust ontbrande de wedstrijd even, mede door matig optreden van scheidsrechter van der Leur. In de verder sportieve wedstrijd toonde hij binnen enkele minuten diverse spelers van de thuisploeg op een gele kaart, waarvan tweemaal voor Johannes Meijer.

Na de thee kreeg Kollum, ondanks de meerderheid geen grip op Rijperkerk. De eerste kans was echter voor Gerard van Zonneveld, die de bal van Sander Gietema net niet voldoende kon raken. Met een man minder bleef de thuisploeg elkaar beter te vinden en was het opnieuw Auke Hoekstra die op een inzet van Jeffrey van der Galiën de gelijkmaker tegenhield. Op de counter spelend kreeg Kollum enkele kleine kansjes om de wedstrijd naar zich toe te trekken, maar stond het vizier niet altijd even scherp. Beide trainers brachten met nog een half uur te spelen enkele verse krachten binnen de lijnen, waar Kollum gelijk van wist te profiteren. Met een perfect gespeelde lange bal zette Joop Pynacker Marinus Hoekstra vrij voor de goal. De tot op dit ogenblik meest scorende ploeg van de derde klasse toonde opnieuw zijn klasse dat men weinig kansen nodig heeft. Beheerst nam Marinus Hoekstra de bal onder controle en passeerde keeper Jorna en leek de wedstrijd gespeeld. Binnen enkele minuten spelen kon Kollum door de geboden ruimte de wedstrijd definitief op slot gooien, maar kon Johan Schat zijn goede wedstrijd niet belonen met een treffer. In de slotfase, waarin de thuisploeg nog steeds geloofde in een goede uitslag viel de verdiende anschlusstreffer er tien minuten voor het einde. Erwin Veenstra stond op de juiste plaats om de bal te verlengen achter Hoekstra. De opnieuw vele Kollumer supporters moesten vervolgens nog enkele malen diep zuchten en Auke Hoekstra bedanken dat hij nog enkele malen op de juiste plaats stond om de gelijkmaker tegen te houden.

 

Verslag: André van der Meulen

Dit kan u ook interesseren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button