Sport

Zwaarbevochten thuiszege koploper Harkemase Boys op Urk

HARKEMA – Harkemase Boys is de nieuwe koploper in de Hoofdklasse C. Zaterdag wonnen de Harkiten op eigen veld de inhaalwedstrijd tegen Urk met 1-0. Die zege was niet verdiend. Alleen de beginfase was voor Harkemase Boys, daarna was Urk bijna de gehele wedstrijd beter. Omdat de gasten het scoren nalieten, bleven de drie punten toch in Harkema dankzij een vroege treffer van Robert Stelpstra.

De Harkiten kenden een bliksemstart. Na vijf minuten had Oebele Schokker op rechts, waarbij hij Klaas Kramer uitspeelde. Zijn voorzet miste vervolgens de goede richting, maar de ongelukkige Urk-rechtsback Maarten Dijkhuizen schoot de bal recht in de voeten van Robert Stelpstra, die alleen nog maar het laatste zetje hoefde te geven. Een vroege voorsprong voor Harkemase Boys, belangrijk tegen een stugge ploeg als Urk.

Urk had nog geen wedstrijd met meer dan een goal verschil verloren en was op vreemde bodem zelfs nog ongeslagen. Dat het geen gemakkelijke middag voor Harkemase Boys zou worden, werd steeds duidelijker. Kort na de openingstreffer kopte Teun Hakvoort aan de andere kant in kansrijke positie voorlangs. De beste mogelijkheid was voor Lucas Nagel. Zijn kopbal werd met een geweldige reflex gekeerd door Erick Jansema. Verder waren er nog kansen voor Musliu en Dijk namens de thuisploeg en voor Van Slooten en opnieuw Hakvoort namens Urk, maar de twee keepers kenden allebei een goede middag.

Ook de tweede helft was grotendeels voor Urk. Met name in de beginfase kreeg de ploeg van Rolf de Boer kans op kans. De eerste was voor Marinus Snoek, die de hoek na een vrije trap voor het uitkiezen had, maar naast schoot. Na een kleine tien minuten kwam Harkemase Boys helemaal goed weg. Erick Jansema kon een kopbal van Van Slooten van dichtbij nog maar net van de lijn halen en in de rebound schoot Van Slooten, al vallend en uit de draai, voorlangs.

Daarmee was de gevaarlijkste fase van Urk afgelopen. De bezoekers bleven de sterkere ploeg en lieten Harkemase Boys veel lopen, maar veel grote kansen leverde het niet meer op. Harkemase Boys daarentegen kreeg nog wel een paar mogelijkheden. Een schot van Oebele Schokker, dat van richting werd veranderd, ging niet heel ver over. Even later miste een poging van Raymond Bolt kracht om het Urk echt lastig te maken. Daardoor  en door het slordige spel van Harkemase Boys  bleef het tot aan de laatste minuut billen knijpen. Van Slooten, die namens Urk goed speelde op het middenveld, raakte met een bekeken kopbal zelfs nog de lat. Toch bleef Harkemase Boys op de been en de opluchting op De Bosk was groot toen de goed leidende Sam Drvge voor het laatste eindsignaal floot.

Dankzij de nipte zege pakt Harkemase Boys voor het eerst sinds mei 2009 de koppositie in de Hoofdklasse C. AZSV heeft evenveel punten, maar het doelsaldo van de Harkiten is beter. In de titelstrijd doet het doelsaldo er niet toe, maar voor het periodekampioenschap is het wel belangrijk. Als Harkemase Boys volgende week de Friese derby op bezoek bij Drachtster Boys wint, dan is de periodetitel binnen. De Harkiten gaan dinsdag voor de districtsbeker eerst nog op bezoek bij De Sweach, koploper in de Vijfde klasse C. De aftrap op sportpark De Boskfinnen in Beetsterzwaag is om 20:00 uur.

Scoreverloop: 6. Robert Stelpstra 1-0

Opstelling Harkemase Boys: Erick Jansema, Jesse Renken, Robin Huisman de Jong, Klaas Schotanus, Henny Bouius, Raymond Bolt, Jordy van Wijk, Oebele Schokker, Rolf Dijk (70/Joram Smits), Robert Stelpstra, Arton Musliu (87/Auke Schievink)

Opstelling Urk: Cornelis Koffeman, Maarten Dijkhuizen (65/Siemen Lindeboom), Bennie Dunnink, Klaas Kramer, Riekelt-Jan Brands (87/Jelle de Boer), Lucas Nagel, Kees de Boer, Jan van Slooten, Hessel Snoek, Gerrit Tol (11/Marinus Snoek), Teun Hakvoort

foto’s: PWFoto.nl / Harkemase Boys

Dit kan u ook interesseren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button