Sport

Zwaarbevochten zege Kollum

DOKKUM – Punten inpakken en de wedstrijd snel vergeten. De trouwe Kollumer supporters zagen een matige wedstrijd van beide kanten op sportpark Harddraverspark. Misschien kwam het door de mooie nazomerse temperaturen, dat niet alleen langs de kant maar ook op  het veld men hier nog even van wilde genieten. Door twee doelpunten van Gerard van Zonneveld herstelde de ploeg van Ron de Boer zich na de nederlaag tegen Rijperkerk.

Vanaf de aftrap nam Kollum de regie in handen en drukte de thuisploeg terug op eigen helft, op aangeven van Benjamin Zondervan was de eerste kans voor Joop Pynacker. De inzet van Pynacker was echter geen probleem voor Jelte Koopal op doel van Dokkum. Aan de andere kant moest de Kollumer verdediging attent zijn op de spits van de thuisploeg, Martijn Jongeling kreeg de bal via een lange bal in de diepte aangespeeld. In eerste instantie wist hij Yannick Hoekstra te verschalken, maar de back herstelde zich prima door de inzet tot corner te verwerken.  Kollum had een licht overwicht, zonder echter gevaarlijk te worden. Het middenveld werd te vaak overgeslagen en met enkele lange ballen van Joop Pynacker probeerde men snel voor de goal van Dokkum te komen. De beste mogelijkheid was er voor Marinus Hoekstra, die met links geen kracht kon geven om de bal die Wiebe Postma zijn hoofd voor de voeten belande. Daar waar de spits anders geen moeite had de bal in de kruising te schieten, werd zijn inzet nu gekeerd door Koopal. Na een kleine twintig minuten spelen kwam Kollum onverwacht, maar wel verdiend aan de leiding. Na opnieuw een prima lange bal van Joop Pynacker controleerde Gerard van Zonneveld de bal uitstekend en met een boogbal lepelde hij de bal over Koopal in het net. Net voor het half uur soleerde Benjamin Zondervan door de verdediging en met een overtreding net buiten de zestien meter werd hij gestuit, de vrije trap leverde vervolgens niets op. In het laatste kwart van de eerste helft  onderscheidde Andries Dijkstra zich door met enkele prima reddingen de nul te houden. In eerste instantie was hij met een redding winnaar nadat Martijn Jongeling was vrijgespeeld. Ook op een inzet van Nick de Bruin hielp hij zijn verdediging door een uitstekende redding. Tussendoor kreeg ook Kollum via Ruben Merkus nog een kans om de score te verdubbelen, maar zijn bekeken schot kon Koopal net tot corner verwerken. Net voor de rust leek de gelijkmaker er te komen, maar de van richting veranderd schot kon Dijkstra met een uiterste inspanning tot corner verwerken.

In de rust moest Ron de Boer noodgedwongen een dubbele wissel toepassen, Ruben Merkus en Arjen Zijlstra bleven licht geblesseerd achter en hun vervangers waren Henco Bijlsma en Johan Schat. Het spel werd er voor het publiek niet beter op, veel balverlies aan beide kanten waren hier debet aan. Dat Martijn Jongeling het vizier deze dag niet op scherp had staan mocht Kollum zich gelukkig prijzen. Na een kleine tien minuten spelen werd Jongeling in de diepte aangespeeld en tikte de bal langs Dijkstra, geluk voor Kollum was er dat de bal via de paal weer het veld in ging en vervolgens uitverdedigd. Veel balverlies leverde vervolgens aan beide kanten op dat de wedstrijd er niet beter op werd. Na opnieuw een lange bal op Gerard van Zonneveld geloofde de spits in misschien wel een niet goede bal, maar Koopal verslikte zich in zijn aanwezigheid. Het slippertje werd echter niet door Zonneveld afgestraft. Met de laatste wissel, Robert Lietmeijer voor Joop Pynacker, trachtte de Boer het tij te keren. Benjamin Zondervan mocht weer van zijn vertrouwde linker spitspositie spelen en Lietmeijer versterkte het middenveld. Beide ploegen kregen nog kleine kansjes en leek het wachten op zeker nog een treffer, hetzij de gelijkmaker of de beslissing van Kollum.

Derde ster Gerard van Zonneveld

 Geheel uit het iets kwam voor Kollum de beslissing in de wedstrijd. Na een ingooi verlengde Marinus Hoekstra de bal en met een attente Gerard van Zonneveld, voor de goal was het voor hem geen moeite om de wedstrijd te beslissen. Na zijn eerste kompetitie doelpunt op 12 Oktober 2013 tegen Waterpoort Boys is hij nu op 75 doelpunten gekomen. De thuisploeg kreeg nog mogelijkheid om de aansluitings treffer, maar de Mann of the Match Andries Dijkstra was deze middag niet te passeren.

Verslag Andre v/d Meulen

 

 

Dit kan u ook interesseren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button