HoofdnieuwsRegionaalSport

Zwembad De Kûpe roept hulp vrijwilligers in

BUITENPOST – Zwembad De Kûpe in Buitenpost is op zoek naar vrijwilligers. Gezocht worden onder andere gastheren of -vrouwen voor het horecagedeelte, schoonmakers en klussers. Het zwembad is per 1 januari gered van de ondergang en overgenomen door stichting sportcentrum De Kûpe. “We krijgen nu tonnen minder subsidie. Om het zwembad draaiende te houden is de inzet van vrijwilligers onmisbaar”, aldus voorzitter Bothilde Buma van de stichting. Eind vorig jaar hebben zich al spontaan enkele enthousiaste vrijwilligers gemeld bij De Kûpe. Het stichtingsbestuur hoopt uiteindelijk op een groep van zo’n vijftig mensen die op regelmatige basis of incidenteel klussen willen doen. Uiteraard blijft het werk in en rondom het water in handen van betaalde krachten, zegt Buma. “De zwemlessen – die kwalitatief heel goed staan aangeschreven -, het houden van toezicht en het begeleiden van activiteiten als ClubAqua, Aquajogging en Aquarobics worden net als voorheen gedaan door de vertrouwde professionals.”

Werkzaamheden

In het zwembad is op dit moment met name vraag naar vrijwilligers die alle voorkomende werkzaamheden in het horecagedeelte willen verzorgen. “Het gaat niet alleen om het schenken van een kopje koffie en het serveren van een snackje, maar ook om bijvoorbeeld het schoonhouden van de tafels en wc’s en meewerken aan een gemoedelijke, gastvrije sfeer.” Een klus die elke dag aan bod komt, is het schoonmaken van de kleedruimtes. Hiervoor zoekt de stichting een groep vrijwilligers die elkaar kunnen afwisselen. Verder zijn er werkzaamheden die zo nu en dan voorbijkomen. Zoals het schilderen van het gebouw aan de buiten- en binnenkant en het onderhouden van de groenstroken.

Vooral gezellig

Buma wijst erop dat sommige vrijwilligers ook kunnen worden opgeleid voor het diploma sociale hygiëne of lifeguard/EHBO. “Gezamenlijk klussen uitvoeren binnen een team is vooral ook heel gezellig. Je leert nieuwe mensen kennen in een leuke omgeving. Bovendien staat vrijwilligerswerk met mogelijk nieuwe diploma’s goed op je cv.” Volgens de voorzitter dragen veel mensen in Buitenpost en omgeving De Kûpe een warm hart toe. “Wij roepen hen op samen met ons de schouders onder het zwembad te zetten zodat we De Kûpe de komende jaren kunnen blijven behouden. Belangstellenden kunnen bellen of mailen naar manager Henrica Bergsma: (0511) 543180 of [email protected]. Het personeel in het zwembad geeft ook graag een toelichting op alle klussen waarvoor we mensen zoeken.”

 

Eigen foto

Dit kan u ook interesseren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button