Buiten regioEvenementen

Ali B, Johannes Rypma en Kraantje Pappie komen naar Lauwersoog

LAUWERSOOG – Het weekend van 15 en 16 juni a.s. is het UNESCO Werelderfgoedweekend in Nederland. En Ali B. komt rappen op Lauwersoog, bij het Werelderfgoed Waddenzee!

Op zaterdag 15 en zondag 16 juni 2013 openen de Nederlandse werelderfgoederen hun deuren en bieden een speciaal samengesteld programma. Hierin valt te ontdekken wat de negen door UNESCO erkende Nederlandse Werelderfgoederen zo uniek maakt in de wereld en hoe zij het verhaal van Nederland en de Nederlanders vertellen.

Ook het Werelderfgoed Waddenzee nodigt dit weekend van harte uit om te komen en het te beleven! Het Werelderfgoedweekend staat dit jaar in het teken van muziek. Op 15 juni is er een muzikale morgen in Lauwwersoog met als hoofdgast Ali B die komt rappen over het Werelderfgoed. Daarnaast worden zaterdag en zondag in het hele Waddengebied door bezoekerscentra en beheerders excursies e.d.  aangeboden om het Werelderfgoed van dichtbij te beleven. Het actuele  programma van het weekend komt op www.waddenzeewerelderfgoed.nl en www.waddenzee.nl

Ali B., Johannes Rypma en Kraantje Pappie

Ali B. komt 15 juni per helikopter aan op het haventerrein van Lauweroog en zingt een speciale rap over het werelderfgoed. Niet alleen  Ali B. staat op het podium, ook Johannes Rypma (2e bij The Voice of Holland) en Kraantje Pappie treden op.

Activiteitenmarkt

Rondom het HIP (Het Informatie Paviljoen)  is er een activiteitenmarkt waarbij het publiek kennis kan maken met  gezins- en kinderactiviteiten die rond Lauwersoog, de Waddenzee  en het Nationaal Park Lauwersmeer worden aangeboden

(Foto: Frank Doorhof)

Leerlingen en hun eigen rap!

De scholen van de Friese en Groningse Waddengemeenten zijn uitgenodigd om aanwezig te zijn. Voor scholen is dit een uitgelezen kans om aandacht te schenken aan de prachtige werelderfgoederen die ons land rijk is. Lespakketten zijn beschikbaar gesteld én er is een speciale rap gemaakt die de kinderen kunnen instuderen om vervolgens op 15 juni ten gehore te brengen aan Ali B: een eigen rap om voor Ali B. te rappen. De muziek en de tekst zijn beschikbaar gesteld aan de scholen en staan ook op de website van de gemeente.

Programma:

Het programma ziet er als volgt uit

  • 09.30 – 14.00 uur activiteitenmarkt rond het HIP
  • 09:30 – 10:00 uur optreden Johannes Rypma
  • 10:00 – 10:15 uur schoolkinderen rappen een lied over het Waddenzee gebied
  • tussen 10:15 – 11:00 uur optreden Ali B.
  • 11:15 – 11:45 uur optreden Kraantje Pappie

Ten slotte

De Nederlandse UNESCO werelderfgoederen zijn uniek in de wereld. Een bezoek aan een van deze negen erfgoederen is een belevenis voor jong en oud.

Het Werelderfgoedweekend is een jaarlijks evenement in het derde weekend van juni. De erfgoederen bieden tijdens dit weekend een speciaal programma aan met allerlei activiteiten. Op www.werelderfgoed.nl  vindt u het volledige programma van alle werelderfgoederen van Nederland.

Dit kan u ook interesseren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button