Buiten regio

Fotografieworkshop in De Alde Feanen

KOLLUM – Heeft u een passie voor fotograferen en altijd al meer willen leren over natuurfotografie? It Fryske Gea organiseert zondag 1 mei samen met verschillende fotografen een fotoworkshop in Nationaal Park De Alde Feanen. Met deze workshop leert u de fijne kneepjes van natuurfotografie kennen en kunt u wellicht daarna een fotoboek met uw eigen natuurfoto’s maken. De workshop is toegankelijk voor zowel de beginnende als de gevorderde fotograaf die wil weten hoe hij zijn camera optimaal kan gebruiken.

Nationaal Park De Alde Feanen

De Alde Feanen kenmerkt zich als laagveenmoeras door de diversiteit aan landschappen en behoort tot de soort rijkste gebieden van Nederland. Het park ligt in de driehoek tussen Leeuwarden, Heerenveen en Drachten. Het veengebied, met zowel zandgronden als kleigronden, vormt de perfecte plek om te spelen met weerkaatsing, weerspiegeling en tegenlicht. Tussen de afwisseling van meren, petgaten, rietlanden, ruigten, struwelen en moerasbossen ontmoet u een rijkdom aan dieren. Maar liefst 450 soorten planten en 100 verschillende soorten vogels zijn de bewoners van De Alde Feanen. Lees hier meer over het ontstaan van het natuurgebied.

It Fryske Gea

It Fryske Gea is de provinciale vereniging voor natuurbescherming in Fryslân en probeert de hoeder van de natuur te zijn. Zij beheert op dit moment meer dan vijftig verschillende natuurgebieden met een totale oppervlakte van 20.000 hectare. Meer dan negentig procent van deze gebieden is beschikbaar voor recreatie. Door het organiseren van dergelijke activiteiten laat zij mensen zien hoe belangrijk het is dat cultuur erfgoed beschermd en behouden wordt.

Een leuk detail van de workshop is dat It Fryske Gea u de mogelijkheid biedt om een hele dag te oefenen met de camera vanaf een authentiek Fries Skûtsje. Zo komt u op plekken die te voet niet bereikbaar zijn. Dus neem uw camera mee en beleef de natuur achter uw camera. Meer informatie vindt u op deze pagina. En mocht u achteraf dat fotoboek willen maken, kijk dan hier. It Fryske Gea hoopt u zondag 1 mei te kunnen verwelkomen in het Nationaal Park De Alde Feanen.

Dit kan u ook interesseren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button