Buiten regio

Gulle gever verrast ziekenhuis Nij Smellinghe met speelgoed

DRACHTEN – Wanneer je een aantal jaren geleden een bouwmarkt bezocht, dan zag je grote stellingen met o.a. stapels hout, schroeven, bouten en moeren. Tegenwoordig ziet verkoopster Ypie Zwart – van de Praxis in Leeuwarden – een veel uitgebreider assortiment over haar winkelband voorbijkomen. Van accessoires, voor het pimpen van je huiskamer of tuin, tot een uitgebreid assortiment speelgoed. Een restpartij van deze laatste productgroep bracht haar op een idee.
Tijdens het opruimen van de bouwmarkt kwamen ze nog een flink aantal spelletjes tegen. Weer opslaan in het magazijn was uit kostentechnisch opzicht niet interessant. Ypie: ‘Dit betekent dat ze worden weggegooid of naar een opkoper gaan. Ik dacht, waarom niet schenken aan de kinderafdeling van ziekenhuis Nij Smellinghe? Ik koester warme gevoelens voor dit laagdrempelige ziekenhuis en heb hier met mijn kinderen de nodige uren doorgebracht. Altijd naar volle tevredenheid. Nij Smellinghe ademt een aangename sfeer. Mijn leidinggevende vond het een prima idee, mits ik ze dan ook zelf ging overhandigen. Best spannend hoor!’
Binnen ziekenhuis Nij Smellinghe worden de spellen verdeeld over de diverse afdelingen. Dit gulle gebaar, vanuit het hart, wordt zeer gewaardeerd.

Dit kan u ook interesseren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button