Buiten regioEvenementen

Meer wandelaars Sport op de as

DOKKUM – Zaterdag 24 september a.s. vindt op de Centrale As een groot eenmalig sportevenement plaats. Het evenement maakt deel uit van de openingsacitiviteiten van de Centrale As. Het evenement bestaat uit vier onderdelen: Wandeling, ploegentijdrit, hardlopen en recreatieve activiteiten. De netto opbrengst van het evenement is bedoeld voor Stichting Leergeld in Noordoost Friesland. De belangstelling voor de wandeling is zo groot, dat de organisatie heeft besloten het maximale aantal deelnemers te vergroten.

Nico Lijkelema, persvoorlichter van Sport op de As vertelt dat de belangstelling voor de wandeling meer dan overweldigend is. “kort nadat de inschrijving is opgesteld, is het maximum aantal deelnemers nu al bereikt”. Lijkelema legt uit: “Doordat we met strakke tijdschema’s werken om alle onderdelen voldoende tijdruimte te geven, moeten we werken met een maximaal aantal deelnemers. Dat geldt voor de ploegentijdrit, voor het hardlopen maar dus ook voor het wandelen.”

Het programma op 24 september bestaat uit twee wandelingen (10 en 15 km), hardlopen over 5, 10 en 21,1 (halve marathon), ploegentijdritten voor heren, dames en funklasse en een recreatief programma. De Centrale As is de hele dag voor verkeer afgesloten. Er worden omleidingsroutes ingesteld. inschrijven kan eenvoudig via de website www.sportopdeas.nl.

Enorme belangstelling

Lijkelema vertelt: “De wandeling start in Damwoude en gaat deels over de nieuwe weg, maar vooral door prachtig natuurgebied in de directe omgeving. De belangstelling is zo groot dat we hebben besloten het maximaal aantal deelnemers met 100 te vergroten”, “Er kan alleen worden meegelopen als vooraf is ingeschreven. Lijkelema begrijpt wel dat mensen willen meelopen. “Een unieke en eenmalige wandeltocht en ook nog eens voor een goed doel”, besluit hij.

Breed gedragen organisatie

De voorbereidingen voor het evenement zijn in volle gang. Sport op de as wordt georganiseerd door Stichting Community Service Rotary Club Bergum. De organisatie wordt vrijwel volledig uitgevoerd door vrijwilligers van Rotary clubs Bergum, Dokkum en Lauwersland, Rotaract, Loopgroep Dokkum, Loopgroep Hugo Veenker, SV Friesland, Loopclub Bergum, Wielervereniging Wadro Ebbens en ondersteund door een team van het projectbureau van de Centrale As.

Informatie over dit unieke sportevenement is te vinden op website http://www.sportopdeas.nl. Op de website kan worden ingeschreven voor de diverse onderdelen.

 

Dit kan u ook interesseren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button