112HoofdnieuwsRegionaal

NL-Alert ingezet bij grote brand bij Campinafabriek in Gerkesklooster

GERKESKLOOSTER – Op dinsdag 29 juli is NL-Alert ingezet tijdens een grote brand bij de kaasfabriek van Campina in Gerkesklooster om mensen in de directe omgeving te informeren. In het tekstbericht stond wat er aan de hand was en wat mensen in de buurt het beste konden doen. Mensen werden opgeroepen om ramen en deuren gesloten te houden in verband met de rook. 

“Toen bleek dat de brand gepaard ging met hevige rookontwikkeling, hebben we besloten om NL-Alert in te zetten”, vertelt Anthony Hogeveen, woordvoerder van de veiligheidsregio Frylan. “NL-Alert is een waardevolle aanvulling op bestaande middelen zoals het Twitteraccount van de veiligheidsregio en de brandweer. In deze periode zijn er veel vakantiegangers en pleziervaart. Zij kijken niet op het ons lokale Twitterkanaal. Dankzij NL-Alert kunnen we iedereen in de directe omgeving van de brand met een tekstbericht laten weten wat er aan de hand is”. 

Alarmmiddel

Iedereen kent de sirene die de eerste maandag van de maand gaat. Als de sirene gaat tijdens een noodsituatie moet je naar binnen en ramen en deuren sluiten. Je weet dan echter niet precies wat er is gebeurd. Maar met NL-Alert weet je precies wat er aan de hand is en wat je moet doen.

Stel er breekt een grote brand uit waarbij veel rook vrijkomt. Als jij in de directe omgeving bent, dan ontvang je een tekstbericht van NL-Alert. Hierin staat precies wat er aan de hand is. En wat je het beste kunt doen. Zo kunnen meer mensen worden bereikt en worden mensen beter geïnformeerd.

NL-Alert op je mobiel

Steeds meer mobiele telefoons zijn automatisch ingesteld om NL-Alert te ontvangen. Op sommige toestellen moet je dit zelf doen. Ga nu naar www.nl-alert.nl en stel je mobiel in.

Friezen die hun telefoon hebben ingesteld om NL-Alert te ontvangen, weten dat zij voortaan direct informatie krijgen bij een noodsituatie in hun buurt.

Zo werkt NL-Alert

De overheid zendt een tekstbericht naar de mobiele telefoons in de directe omgeving van een (dreigende) noodsituatie. NL-Alert werkt op basis van cell broadcast en niet met sms-berichten. Daardoor werkt NL-Alert óók als het netwerk overbelast is. NL-Alert is gratis en anoniem. Bij NL-Alert is je privacy gewaarborgd. De berichten worden uitgezonden in het gebied waar de noodsituatie zich voordoet. Je naam en telefoonnummer zijn hiervoor niet nodig en blijven dus onbekend.

Dit kan u ook interesseren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button