Buiten regioEvenementen

Open Dokkumer Carillon in Oktober Kindermaand

DOKKUM – Zaterdag 1 oktober kunnen kinderen van de basisschool ’s middags tussen 14.00 en 16.00 uur samen met beiaardier Auke de Boer de toren van het oude stadhuis beklimmen en het prachtige carillon bespelen.

In het kader van Oktober Kindermaand kunnen leerlingen van de basisschool deelnemen aan verschillende activiteiten op de zaterdagen in oktober. Op zaterdag 1 oktober vindt er een bijzondere activiteit plaats: de openstelling van het carillon van het oude stadhuis aan de Zijl in Dokkum.

Vierhonderd jaar geleden kreeg Dokkum haar eerste carillon. Een beiaardier bespeelt het carillon op vaste tijden, veelal op de marktdag, koopavond of bij bijzondere gebeurtenissen. Zaterdag 1 oktober kunnen kinderen zelf achter het speelklavier gaan zitten en ervaren hoe het is om op zo’n prachtig instrument te spelen. Op deze manier kunnen ze kennismaken met één van de mooiste klokkenspelen van Nederland met maar liefst 49 klokken.

Altijd al eens de toren willen beklimmen en/of op het carillon willen spelen? Kinderen kunnen zich aanmelden bij Auke de Boer: [email protected] of 06-4033558.

Dit kan u ook interesseren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button