Buiten regio

Plaats van gedenken voor overleden kinderen onthuld in ziekenhuis Nij Smellinghe

DRACHTEN – Een bijzonder moment in ziekenhuis Nij Smellinghe op 8 september 2016: in het Drachtster ziekenhuis is ’s middags een plaats van gedenken onthuld in het Stiltecentrum. Het biedt aan ouders de gelegenheid om de namen van hun overleden kinderen in Nij Smellinghe zichtbaar te bewaren. Het kunstwerk is ontworpen en uitgevoerd door Jesse Strikwerda uit Utrecht. Hij studeerde Illustratie en Design aan ArtEZ Hogeschool voor de kunsten in  Zwolle.

Nazorg

Sinds het voorjaar van 2015 bieden de geestelijk verzorgers van Nij Smellinghe, in nauwe samenwerking met de afdeling Verloskunde en Gynaecologie, nazorg aan ouders die een kindje hebben verloren tijdens de zwangerschap of rond de bevalling. Meer dan 50% van de ouders maakt gebruik van de nazorg, die bestaat uit een (telefonisch) gesprek met de geestelijk verzorger. De geestelijk verzorgers zijn werkzaam op de afdeling Geestelijke Verzorging van Nij Smellinghe. Deze afdeling heeft aandacht voor levensvragen en zorg voor zingeving en spiritualiteit en adviseert bij ingrijpende keuzes.


Wens vervuld

“Een aantal ouders heeft aangegeven behoefte te hebben aan een plek in het ziekenhuis waar de naam van hun overleden kindje wordt bewaard. Aan deze wens hebben we gehoor gegeven”, aldus geestelijk verzorger Ulrike Rinsma.

Intieme bijeenkomst
Ouders die in het afgelopen jaar een baby zijn verloren en een aantal medewerkers van Nij Smellinghe waren uitgenodigd om de onthulling bij te wonen. De kunstenaar en één van de moeders omlijstten de middag met hun persoonlijke verhaal. Na deze emotionele en intieme bijeenkomst, wordt de plaats van gedenken vanaf nu in gebruik genomen.

Eigen Foto

Dit kan u ook interesseren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button