HoofdnieuwsRegionaal

PvdA Kamerlid Jacques Monasch bezoekt kapper Johan, Kringloopwinkel en Mulder Agro

KOLLUM – Zaterdag 14 november was Tweede Kamerlid Jacques Monasch (Sneek) op werkbezoek in Kollumerland c.a. en bezocht kapper Johan in Kollum, de nieuwe kringloopwinkel in Kollum en Mulder Agro in Kollumerzwaag.  Jacques Monasch was daar op uitnodiging van de PvdA Kollumerland. Douwe Hoogland lid van de Provinciale Statenfractie van de PvdA en ook leden van de afdelingen uit Dantumadiel en Ferwerderadiel sloten bij dit werkbezoek aan.

Kapper Johan zou op 1 augustus meevaren met de PvdA boot tijdens de Canal Parade, maar was verhinderd door zijn drukke werkzaamheden. Hij kreeg van de PvdA Kollumerland c.a. een bos rode rozen.

Op 30 september heeft wethouder Paul Maasbommel (PvdA) de nieuwe kringloopwinkel aan de Voorstraat 122 te Kollum geopend. De PvdA wil met dit werkbezoek de kringloop ondersteunen. De kringloop is ook een bedrijf voor leer- en werktrajecten, werkervaringsplekken en dagbesteding. De PvdA vind het goed dat op deze plek mensen begeleid worden om zo hun kansen op de arbeidsmarkt te vergroten. Sjoerd Keizer, fractievoorzitter van de PvdA Kollumerland c.a., gaf aan dat de werknemers van de Kringloopwinkel trots op hun winkel zijn en zij erg hun best doen om deze winkel tot een succes te maken en natuurlijk hopen zij dat zij in de toekomst, in kunnen stromen naar een reguliere baan binnen de huidige arbeidsmarkt. Op dit moment zijn er 40 werknemers aan het werk.

Kamerlid Jacques Monasch heeft onder andere MKB in zijn portefeuille. Het bezoek aan Mulder Agro in Kollumerzwaag past hier naadloos bij aan. Een echt familiebedrijf, dat streeft naar duurzaamheid. Twee elementen die de PvdA van harte aanspreken. Hendrika Mulder heeft de PvdA delegatie een kijkje gegeven in de bedrijfsvoering en zij waren erg onder de indruk van dit mooie familiebedrijf. Kort geleden werd het bedrijf getroffen door een enorme loods brand. De directie en het personeel zijn al weer  druk bezig met nieuwe plannen.

De werkbezoeken passen binnen de permanente campagne die PvdA Kollumerland voert. Ook past dit binnen de geïntensiveerde samenwerking die de PvdA afdelingen in Noordoost Friesland zijn aangegaan.

Sjoerd Keizer

Fractievoorzitter PvdA Kollumerland c.a.

 

 

Foto’s Fokke Jongsma

Dit kan u ook interesseren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button